Annons

Konsert med Trio Stravaganti

Trio Stravaganti, som vann Ung & Lovande 2007, gästar Landskrona på söndag. Det är flitiga Landskrona Kammarmusikförening som åter svarar för arrangemanget och man utlovar denna gång en konsert där utbytet mellan ny och gammal musik berikar den musikaliska upplevelsen och där vitt skilda uttryck speglar sig i varandra. Trio Stravaganti har på kort tid etablerat sig i svenskt musikliv och har lovordats för ett extraordinärt samspel, virtuositet, samt förmågan att få maximal effekt ur trioformatet. I vår har Anna Petrini inbjudits att, tillsammans med musikerna i Stravaganti, ge en konsert i Berlinfil-harmonins kammarmusiksal i den anrika konsertserien “Debüt im Deutschlandradio Kultur”. Trion, bestående av Anna Petrini blockflöjter, Tore Eketorp viola da gamba samt Karl Nyhlin barockgitarr och teorb bildades 2006 och vann året därpå tävlingen ”Ung och Lovande”. Priset var en turné med Rikskonserter som gick av stapeln 2008 och gav stort gensvar: ”Läckert framförd tidig musik”, skrev SvD. ”Ensembler av internationell kvalitet inom tidig musik är ännu inte så många i Sverige. Men de blir fler. Trio Stravaganti är ännu en…”, rapporterade Östgöta Correspondenten. I Trio Stravaganti är samtliga musiker solister med en genuin passion för kammarmusik från 1500-1700-tal. Repertoaren tas fram för att tydligt profilera alla tre instrumenten, därför arrangerar ensemblen gärna musik. Medlemmarna har fått sin utbildning vid Conservatorium van Amsterdam, Scuola Cantorum Basiliensis, samt Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Konserten äger rum på söndag 15 mars kl. 16.00 i Landskrona Församlingshem.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser