Annons

Så ska Falcons nå kval

Sista hemmamatcher för SST NET Falcons herr- och damlaget spelas i helgen. Med hjälp av Marcus Wikström, redaktör på  Innebandymagazinet tar vi  en titt på båda lagen.

Endast två omgångar återstår i herrarnas serie innan eventuellt kval ska spelas. SST NET Falconsär i en riktigt bra form, sju vinster på de åtta senaste matcherna. Senast blev de en tuff match mot ett Vöikers som var tvungna att ta tre poäng för att haka på och försöka fixa sig en kvalplats. Två minuter kvar av matchen vid ett 4-4 läge plockade Vöikers ut målvakten och en olycklig missbedömning straffade Vöikers och 5-4 va ett faktum. Falcons ligger just nu på en delad fjärdeplats tillsammans med Halmstad men har sämre målskillnad.

Annons
 

De två sista omgångarna för herrlaget är mycket tuffa matcher, nu på fredag väntar ett Röke som redan är klara för kval och nästa helg väntar ett derby på bortaplan mot Munka-Ljungby. Kapten Christian Persson är skadad och var inte med mot Vöikers men förhoppningar finns att han tillbaka i kvällens match. Senast Falcons mötte Röke blev de vinst med 7-8.  Falcons hade ledningen med 1-7 till mitten av andra perioden när Röke började knapra in på försprånget men Landskrona lyckades hålla undan. 

Vi tog pulsen på Kaptenen Christian Persson inför matchen på fredag.

Hur går snacket på träningarna när de nu börjar närma sig slutet av säsongen och ni ligger på delad kvalplats?
– De är att ta match för match, och nöta på de vi redan kan för att få ut max av de till matcherna, förklarar han.

Varför tror du att ni är med och slåss om en kvalplats även denna säsongen?
– Det beror nog mycket på att de finns en bra mix av rutin och unga hungriga spelare som vill utveckla sin innebandy och att vi hela tiden försöker utveckla vårt sätt att spela. Sen är där många vinnarskallar och de är kanske de viktigaste.

Damernas sista seriematch
De är en omgång kvar av serien för Falcons damer där man ligger på en tredjeplats med endast två poäng upp till Röke. Tyvärr förlorade man seriefinalen mot ett Åstorp som är ruskigt starka i sin hemmaborg och redan är klara för kval. Röke vann sin match vilket innebär att Falcons måste ta tre pinnar på söndag mot Munka/Ljungby samtidigt som Röke måste förlora sin match mot Stanstad. De ska bli kul och se vilket lag som drar de längsta strået och fixar den sista kvalplatsen. 

Så här säger  Linn Jeppsson Widerberg inför den allra sista omgången på söndag.

Förlust i den senaste matchen mot Åstorp och ni är just nu i ett skarpt läge där Röke måste förlora sin match och ni måste vinna, hur går tankarna?
– Vi tar fortfarande match för match, och fokuserar på vårt. Tråkigt dock att vi inte har det i våra egna händer, men de är inget som hindrar oss från att ge 100% i Landskrona Idrottshall på söndag. Vi ser framemot matchen, och är fast beslutna om att avsluta seriematcherna med vinst och tre goa pinnar, förklarar Linn.

Vad krävs för att ni ska ta tre pinnar på söndag? 
– För att ta tre poäng mot Munka måste vi våga gå in och ta grovjobbet, och minska misstagen. Vi ska även ha jävligt kul, spela med glädje, för det är då SST NET Falcons damer är som allra bäst, avslutar Kapten Widerberg.

Helgens matcher:
SST NET Falcons – Röke IBK fredag kl. 20:00 Landskrona idrottshall.
SST NET Falcons – Munka Ljungby IBK söndag kl. 18:00 Landskrona idrottshall.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser