Annons

Museet – Krigets fasor ur en ung mans perspektiv

Mohammad AlShayeb är 23 år och kommer från Syrien men har sitt ursprung i Palestina. När kriget utbröt flydde Mohammad från Syrien och kom till Sverige 2013 och året efter bosatte han sig i Landskrona.

Den unge mannen har sett saker som ingen borde se och känslorna försöker han på sitt eget vis förmedla genom grafiska bilder som ställs ut på museet med start imorgon, lördag.
– Den här pojken är 17 år men i hans hjärta och hjärna är han 70, säger Mohammad AlShayeb om den bild som är hans favorit.

Annons
 

Det hänger många starka bilder på väggarna i caféet på museet. Men som utställningens namn ”Make Love Not War” genomsyrar de tankeväckande bilderna. Samtidigt som krigets kalla kyla är påtaglig så har han lyckats med att förmedla en värme och det är den han vill sprida genom sin konst.

Utställningen har sin bakgrund i det Syriska inbördeskriget, om hur det har påverkat Mohammad och människor i hans närhet. Det är en utställning om sorg, men även om hopp.
– Jag tänkte, jag måste göra någonting här i Sverige. I Syrien dödar de många, och de dödar dom för ingenting. Jag ville göra utställningen för sorgen, säger Mohammad AlShayeb.

Konstnären har en utbildning inom informationsteknik och i framtiden vill han utbilda sig vidare inom konst och grafik. I Syrien är han medlem i föreningen Palestinska konstnärssamlingen och han har tidigare ställt ut verk i ett antal av deras samlingsutställningar.

Utställningen i Café Nell Walden på museet visas den 7-29 mars och Mohammad AlShayeb är på plats vid lördagens vernissage som börjar klockan 15.00.


Passa på att ta en fika på Café Nell Walden och titta samtidigt på Mohammad AlShayeb starka bilder.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser