Annons

Gruppboende i Sandvången invigt

Den gamla panncentralen i Sandvången har bytt skepnad igen. Förutom att byggnaden har använts för att se till att lägenheterna i området haft värme så har byggnaden bland annat innehållit tvätteri, supporterklubb och en målerifirma. Nu är hela byggnaden dock ombyggd för 10,5 miljoner kronor till ett gruppboende bestående av åtta lägenheter som nyligen invigts.
– Vi känner oss stolta över att kunna erbjuda stadens omsorgsförvaltning helt nya och fullt tillgängliga lägenheter i Sandvången, berättar Helena Fremle, VD på AB Landskronahem.

Det rör sig om åtta lägenheter på 42-56 kvadratmeter som är tipp topp.
– Här saknas inga moderniteter. Det är ljust och fint och jag är övertygad om att hyresgästerna kommer att trivas utmärkt.

Annons
 

Tanken var att allt skulle vara klart redan hösten 2013 men Länsstyrelsen hade synpunkter på bullernivån. Nu är allt dock byggt efter konstens alla regler och boendet är klart.
– Det har faktiskt redan flyttat in tre hyresgäster och de övriga flyttar in inom det närmaste, avslutar Helena Fremle.


Helena Fremle välkomnar Mikael Forsberg, fastighetschef Landskronahem och Torkild Strandberg till invigningen.
Foto: Martin Larsson


Åsa Olsson, boende, lyssnar till Sofia Andersson, enhetschef Omsorgsförvaltningen.
Foto: Martin Larsson


Bo Madsen, boendestödjare på serviceboendet, lämnar över två gåvor till Dan Andersson, arbetsledare på Skanska för att visa uppskattning att de boende på serviceboendet fått vara med och påverka under hela byggprocessen.
Foto: Martin Larsson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser