Annons

Välfärdens viktigaste kvinna bor i Landskrona

För tredje året i rad har tidningen Dagens Samhälle kartlagt de 100 viktigaste kvinnorna i den svenska välfärden. I topp återfinner vi landskronabon Ingrid Bengtsson-Rijavec, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.
– Jag är fantastiskt stolt och glad personligen, men tycker också att det är viktigt att kunna vara en förebild för andra kvinnor och bidra till att dra fokus mot offentlig sektor, säger hon till Dagens Samhälle. Tidningen har granskat hundratals kvinnor i ledande positioner inom stat, kommun, landsting och privata utförare inom vård, skola och omsorg och därefter rankat Välfärdens 100 viktigaste kvinnor.

På plats 49 återfinns en annan bekant nämligen Susanne Öström, stadsdirektör i Landskrona stad.
–  Det är hedrande att vara med på listan en tredje gång. Det är viktigt att arbetet inom välfärdssektorn lyfts fram och att det är just kvinnliga ledare som är i fokus, säger Susanne Öström.
– De senaste åren har vi märkt allt mer att Landskrona är på väg framåt inom välfärdsfrågor, detta ger ytterligare en skjuts för frågorna, säger Susanne Öström.

Annons
 

Syftet med Välfärdens 100 viktigaste kvinnor är att synliggöra det viktiga jobb toppchefer i välfärden utför. De 100 kvinnor som finns med på årets lista ansvarar sammanlagt för 380 miljarder kronor, där topp tio står för 100 miljarder. Sammanlagt har de 405000 anställda under sig, varav 110000 hör till topp tio.

Ingrid Bengtsson-Rijavec menar att chefer inom den offentliga sektorn många gånger tappas bort och att det mesta ljuset hamnar på näringslivstoppar.
– Trots att vi ofta har större ansvar både ekonomiskt och i antal medarbetare och faktiskt också ofta jobbar i mer komplexa system. Så det här är ett otroligt viktigt initiativ, poängterar  Ingrid Bengtsson-Rijavec avslutningsvis i Dagens Samhälles artikel.
 
Hela listan och mer om välfärdens 100 viktigaste kvinnor 2015 hittar du här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser