Annons

Kronan vässade SM-formen

I lördags besökte obesegrade serieledarna i Södra Vårtrean, Ljungby VBK, Dammhagshallen och Kronans unga lag var laddade för kamp. Det blev dock en tung start för hemmalaget, som direkt hamnade i underläge, men efter att värsta chocken lagt sig började man spela och kunde  kämpade ikapp ett underläge med 8-18 till ledning 22-21. Sen tog Ljungby åter över taktpinnen och kunde vinna setet med 25-22.

I andra set började Kronan missa mycket i anfall och skärpan i framspel och pass blev också lite sämre. Ljungby kunde enkelt vinna setet med 25-13. Tredje set påminde mycket om det första, där Ljungby var starkast i början av setet med Kronan kämpade sig närmre och närmre. Det hann dock aldrig bli riktigt spännande i detta set som slutade 25-18 till gästerna.
– Det var en svängig match med stundtals riktigt bra volleyboll. Ljungby är seriens överlägset bästa lag och det är ett gäng rutinerade tjejer med rutin från betydligt högre divisioner. De spelar ett rent spel med hårda anfall varierat med luriga överlägg, vilket är den typ av spel som vi själv eftersträvar och stundtals också levererar riktigt bra. Det var en förlust med mersmak, då vi spelmässigt lyckades pressa motståndarna i nästan varje poäng. Mentalt är vi inte lika starka som Ljungby, men våra unga tjejer har utvecklats enormt denna säsong och i denna match visade vi vilken nivå vi är på väg mot. Alla tio spelare fick speltid och alla får med beröm godkänt för sina insatser, berömmer tränare Marie Saxne.

Annons
 

I söndags deltog Kronan med två lag i F97 turnering i Lund. Totalt deltog 15 lag, varav nio stycken i den svåra klassen. Båda Kronans lag deltog i denna klass. Det ena laget (Kronan Grön) var det lag som kommer att representera Kronan i stundande SM-kval i denna åldersklassen och det andra laget (Kronan Vit) var bestod av yngre spelare som var med för att få matchträning och känna på lite tuffare motstånd. Med i detta lag fanns även en överårig tjej som var med för att stötta ungdomarna på plan.  Kronan Vit fick nöja sig med en niondeplats, men stod upp bra mot betydligt mer rutinerade motståndare och samtliga tjejer har gått framåt med stora steg sen förra turneringen i början av februari. De flesta av dessa tjejer har 4-5 år kvar i denna åldersklassen och klarar redan av att hålla hyfsat jämna steg med motståndarna.
  Det var inga sura miner utan alla var nöjda med spelet vi presterade för dagen, säger Marie Saxne.

För Kronan Grön blev det ett bra genrep inför SM-kvalet. Gruppen vanns på bättre bollskillnad än Lund, som Kronan spelade oavgjort mot i första matchen. Sedan blev det idel vinster fram till sista matchen där Lund än en gång stod för motståndet.
  I finalen hade vi inte mycket att sätta emot Lunds duktiga spelare, som bestod av U19-tjejer som till vardags spelar i Allsvenskan och division 1. Men även Kronan Grön är väldigt unga då sex av de åtta spelarna fortfarande tillhör åldersklassen under, U17. Att vi lyckades knipa ett set mot Lund i första matchen var en stor skräll och det setet får också betraktas som det bästa vi spelade under dagen och kanske någonsin. Allt gick vår väg och vi vann det med hela 25-13. Men i finalen orkade vi inte nå upp till denna nivå och det blev alltså silver för Kronan Grön, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser