Annons

Medaljregn över LKGF

Regionstävling 1, som är den första tävlingen av tre under året i rytmisk gymnastik avverkades igår i Staffanstorp med Nevis RG som arrangör. Dessa tävlingar är även kvalificeringstävlingar till Götalandsmästerskapet. Alla Landskrona Kvinnliga GFs tävlingsflickor i de högre kategorierna fanns på plats.
Även Josefine Olsson, som just kommit hem från flera internationella stortävlingar. 
 
Miniorerna som tävlade på obligatoriska / givna program i fristående och band startade först på dagen. Glädjande för Landskrona Kvinnliga GF var att Emma Nilsson delade guldet med Nevis RGs  Lovisa Magnusson.
Linneá Larsson, LKGF tog hand om bronset och Sanna Agic blev femma.
– Alla tre flickorna gjorde fina insatser, framför allt i den svåra grenen band, säger Jenny Engdahl för LKGF.
 
Ungdomsgymnasterna med Meja Engdahl Petersson i spetsen tävlade på valfria program i fristående och band. LKGF tog alla medaljerna genom Meja, guld och Tuva Henckel, silver och Astrid Kristensson-Nilsson, brons.
– Dessa tre gymnaster har tävlat en del både nationellt och internationellt och det syns tydligt att detta har gett resultat genom säkerhet och ett proffsigt framförande, även om inte allting alltid stämmer, säger Jenny Engdahl.
– Bakom dessa “stjärnor” har klubben några nya i ungdoms kategorin.
Alla med nya program och mycket att lära; Emma Jönsson, Celine Vergara, Lucia Modéer och Alma Månsson. 

 
Duo / Trio stod sedan på programmet och Emma Lindahl tillsammans med Erika Gustafsson tog överlägset hand om guldet.
– Hoppas att dessa två tjejer har lust och ork att satsa fram till NM i Köpenhamn nästa år i mars, då har Sverige och LKGF chans på medalj.
 
Juniorerna fyllde på och det var två superladdade gymnaster från LKGF som gick ut på golvet. Doruntina Goxhuli gjorde “allt” rätt och tog hand om guldet.
– Så roligt att se Doruntina verkligen ge allt och vara “här och nu”. En fantastiskt fin gymnast.
Wilma Mårtensson som förstärkt Nevis RGs juniortrupp under  flera månader och fått avstå från individuellt tävlande strålade på golvet och tog hand om silvret. Två verkligen nöjda gymnaster.
 
Seniorerna avslutade dagen och där blev det också LKGF på hela prispallen.
Josefine Olsson som hade lite svårt att ladda om levererade dock två stabila körningar i tunnband och käglor.
– Josse tog hand om guldet före klubbkamraterna Olivia Kristensson-Nilsson på silverplats och Emma Lindahl på bronsplats. Fina körningar av både Olivia och Emma, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser