Annons

BoIS skakade Bajen

Förra säsongen spelade BoIS och Hammarby i Superettan. Denna säsong skiljer två divisioner. Detta märktes dock inte när de båda lagen möttes på Tele 2 Arena inför 10419 åskådare i Svenska Cupen på söndagen. Matchen slutade 1-1 och därmed har BoIS ingen chans att nå kvartsfinalen.

Än en gång visade Jonas Sandqvist i BoIS-målet att han kommer att bli en helt avgörande spelare för BoIS kommande säsong. Vid ett par tillfälle räddade han BoIS då Hammarby, antingen sköt från distans eller hade giftiga genomskärare där målvakten hann före.
Det ska dock sägas att BoIS inte på något vis var utspelade. De gör sin bästa halvlek på mycket länge. De håller i bollen , spelar intelligent och varierande och hade de bara skapat några fler chanser framåt så hade det varit en perfekt halvlek.
– BoIS är bättre än oss i första halvlek, erkände Hammarbys tränare Nanne Bergstrand efter matchen.
Och faktum är att BoIS tog ledningen efter bara drygt två minuters spel. Det var i samband med en högerhörna som Lars Sätra inte lyckades rensa bort bollen efter en tafflig målvaktsinsats, bättre än att sparka bollen i eget mål.
BoIS fortsätter att spela bra och skapar ytterligare två hörnor i början av halvleken. De där supervassa lägena fick dock inte de randiga. När sedan Hammarby sticker upp visar Jonas Sandqvist klass. Bland annat gör han en kanonrädding på ett långskott av Kennedy Bakircioglu efter en halvtimmes spel. Ett par minuter senare läser han en långboll perfekt och rusar ut framför en framstormande Hammarbyspelare och hinner fram precis.

Annons
 

BoIS lyckas hålla nere bolltempot och Hammarby lyckas inte med så mycket förrän Nanne Bersgtrand gör ett trippelbyte i andra halvlek. Genast ökar farten och i den 67:e minuten får den nyligen inbytte Amadaiya Rennie på en kanonträff. Jonas Sandqvist är förmodligen på bollen men lyckas inte peta den bättre än att den går in via stolpen.
Därefter är det ganska mycket Hammarby men mer än en eller två halvchanser fick inte hemmalaget.

På lördag väntar en för cupen betydelselös match mot Kristianstad FF på Landskrona IP.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser