Annons

Med siktet inställt på dam- och herrliten

Det går bra nu SST NET Falcons.
Inför helgens matcher tar vi tempen på såväl herr-som damlaget.

Med tre seriematcher kvar tar herrarna imorgon emot Vöikers. Ett formtoppat lags jakt på en allsvenskkavlplats rullar vidare. Sex segrar på de senaste sju matcherna och en revansschsugen tränare i Patric Johansson borgar för en spännande eftermiddag i Idrottshallen.
– Jakten på en playoff-plats fortsätter under morgondagen när Växjölaget IBK Vöikers kommer på besök. Senast vi möttes i Växjö gick matchen till förlängning där Vöikers till slut avgjorde genom att göra 5-4.  Imorgon väntar en tuff match då även Vöikers är ett av de lagen som jagar en plats i playoff, säger han och uppmanar samtidigt alla Falcons fans att sluta upp.
– Kom ut till IH imorgon lördag kl 14:14 och hjälp laget fram mot ännu ett Allsvenskt kval.
Behöver vi berätta att SST NET Falcons just nu parkerar på en femteplats. De fyra översta får kvala. Vinst mot Vöikers och kvalet finns i egen klubba.

Damerna nära en kvalplats

Med två matcher kvar ligger damlaget trea, men inför kvällens hemmamatch mot redan klara seriesegrarna Åstorp/Kvidinge finns en bra chans att nå en av de två kvalplatserna till ettan.
Herrlagets Marcus Wikström och tillika redaktören för Innebandymagazinet gör här en analys av läget samt en intervju med damernas kapten Linn Jeppsson Widerberg.

Annons
 

– Ikväll är det dags för SST NET Falcons damer att spela en tuff bortamatch mot Åstorp/Kvidinge som redan har vunnit serien och är klara för kval. För Landskronas del så är de otroligt viktiga omgångar kvar när man slåss om en andraplats tillsammans med Röke. SST NET Falcons ligger för tillfälligt två poäng bakom Röke men har en match mindre spelad.
Så en vinst skulle innebära att man går upp på en andraplats igen. Landskrona är just nu i en otroligt bra form med åtta raka vinster och de kommer fortsätta att slita hårt för att plocka poäng i Åstorps Sporthall,
utlovar Marcus Wikström och tar pulsen Linn Jeppsson Widerberg.

Hur har snacket gått på träningarna dagarna innan seriefinal?
– Snacket och fokusen på träningarna är bra, stämningen är lite halvgrinig så som den ska vara. Vi försöker att lägga fokus på rätt saker och se det som ännu en match. Vi är alla medvetna om att laget behöver göra samma fina prestation som mot Röke, dock kommer vi kräva mer av oss själva denna gång, ta ett större jobb och ansvar. Om alla gör detta så ser jag ingen anledning att vara nervös eller orolig.
 
Vad är de som gör att ni ligger så högt upp i serien i år ?
– Denna säsongen har vi helt andra förutsättningar både i laget, men även runt om. Alla tar ett större ansvar, vilket jag tror lite ligger bakom vår plats i tabellen.

Åstorp är redan klara som serievinnare, är de något ni kan ta till er fördel?
– Både och, i och med att de redan har vunnit serien, så gör de att de kan spela helt utan krav. Men de kan också göra att de slappnar av och att vi då med vår grymma vilka tar tre pinnar avslutar kapten Widerberg.

 
Gå på match i helgen
Åstorp/Kvidinge – SST NET Falcons fredag klockan 19.30 i Åstorps Sporthall
SST NET Falcons – Vöikers lördag klockan 14.14 i idrottshallen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser