Annons

Kärleken är fri på VV

I veckan har man på Västervångskolan diskuterat hedersrelaterat förtryck och våld.

Du har rätt att älska den du vill och till ditt eget liv! Det är budskapet för skolveckan ”Kärleken är fri” som handlar om rättigheter och kärlek.
Med start i måndags finns Rädda Barnen på Västervångsskolan och under hela veckan finns man på plats i korridoren och i klassrum för att diskutera och informera om rättigheter.  Eleverna har möjlighet att genom bland annat tävlingar, pyssel och värderingsövningar lära sig mer om kärlek och rättigheter.

Annons
 

Vi vet att skolveckorna är ett viktigt verktyg i det förebyggande arbetet mot hedersrelaterat förtryck och våld. Genom skolveckorna har vi möjlighet att nå alla elever med information om deras rättigheter och var de ska vända sig om de behöver stöd och hjälp. Utvärderingar av tidigare skolveckor i Landskrona veckor visar att eleverna får bättre kunskaper om sina rättigheter och om var samhällets stöd finns, berättar projektledaren Sofie Olovsson

Unikt med projektet är att det bygger på samverkan mellan aktörer från myndigheter och frivilligorganisationer. Projektet drivs av Rädda Barnen och startade 2009 på initiativ av Rikspolisstyrelsen och Länsstyrelsen i Östergötland och sedan starten har temaveckor genomförts på skolor i drygt 70 kommuner runt om i Sverige. Bakom projektet står Rädda Barnen tillsammans med Socialtjänsten, Polisen, Sektionerna Fält och Fritid samt frivilligorganisationer Elektra och Uppdrag Ninjas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser