Annons

Föredrag om Vasakärven och järnröret

Författaren och journalisten Per Svensson kommer till Landskrona stadsbibliotek tisdagen den 3 mars kl 19.00 för ett föredrag om sin bok Vasakärven och järnröret.

I år är det exakt 75 år sedan studenterna i Lund röstade igenom en resolution i protest mot att ett tiotal tyska judiska läkare eventuellt skulle få möjlighet att leva och arbeta i Sverige. Nästan en tredjedel av alla studenter vid Lunds universitet hade aktivt, och med delvis rasbiologiska argument, sagt nej till att släppa in judiska akademiker i Sverige fyra månader efter Kristallnatten. Detta är utgångspunkten för Per Svenssons skildring av Lunds bruna historia.
Därefter följer Per Svensson den bruna skuggan från trettiotalets män fram till det gäng studenter som på 90-talet träffades på Lunds universitet och så småningom tog makten i Sverigedemokraterna, det vill säga Jimmie Åkesson och hans vänner, skriver Landskrona stadsbibliotek i ett pressmeddelande.

Annons
 

Under våren arrangerar biblioteket tre program kring aktuella och omdebatterade ämnen.
I januari arrangerades ett program om omhändertagandet av barn.
Efter programmet med Per Svensson, den 3 mars, kommer Lawen Mohtadi till Landskrona bibliotek, den 21 april kl 19.00. Mohtadi kommer att samtala om Katarina Taikon och hur hon över en natt blev talesperson för romernas kamp för lika rättigheter i Sverige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser