Annons

Skottlossning mitt på ljusa dagen i centrum

Klockan 16.20 larmade ett flertal personer polisen om skottlossning på Stora Norregatan i centrala Landskrona. Enligt de första uppgifterna ska skott ha avlossats från en förbipasserande bil in i en annan. Ett par skott ska även ha träffat rutan till en pizzeria. Därefter ska bilen med förövarna ha försvunnit norrut på Stora Norregatan. Ingen ska ha skadats och polisen har i skrivande stund ingen misstänkt.

Polisen fick strax efter klockan 16 på tisdagen ett flertal samtal om att skottlossning ägt rum på Stora Norregatan mitt i centrala Landskrona. Ordningsmakten var snabbt på plats och spärrade av ett hundratal meter av gatan och lyckades säkra bevis för att skottlossning ägt rum.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska en man och ett barn ha befunnit sig i bilen då den besköts. Detta är något som polisen inte kan bekräfta på kvällen.
– Jag har inga uppgifter om att någon ska ha befunnit sig i bilen. Vad jag fått reda på är att ingen har rapporterats som skadad, säger Maya Forstenius, informatör på polisens ledningscentral vid 20-tiden.

Annons
 

Till Sydsvenskan uppger även ett vittne att det ska ha varit från en svart Audi som skotten ska ha avlossats men det är inte heller något som Maya Forstenius vill bekräfta.
– Vad det rör sig om för bil behåller vi för oss själv i nuläget. Jag kan dock bekräfta att bilen ska ha kört norrut på Stora Norregatan efter skottlossningen.

Informatören vet inte heller om det rör sig om en uppgörelse i den undre världen och inte heller om ägaren till bilen som blivit beskjuten är kontaktad.
– Det kan jag inte svara på. Vad jag vet är att en teknisk undersökning pågår.

En av Landskrona Direkts läsare hörde skotten och hon är inte förvånad över vad som hänt.
– Jag hoppade högt när det small och då konstaterade jag att det förmodligen sköts igen. Det är inte mer än ett par dagar sedan jag hörde samma typ av knallar. Det är hemskt, säger hon till Landskrona Direkt.
– Jag vet inte vilket som är värst. Att det skjuts eller att man börjar vänja sig. Det är fasansfullt.

Polisen hade fortfarande på tisdagskvällen ingen misstänkt för skottlossningen


Polisen säkrade flera spår efter skottlossningen mot en bil på Stora Norregatan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser