Miss Valentine i Estland inspirerade

Miss Valentine är en tävling som ligger högt på önskelistan för utövare av rytmisk gymnastik. Under fem dagar har gymnaster och tränare från Landskrona Kv.GF varit i Tartu i Estland för att delta i tävlingen.
– Det var 1400 gymnaster och tränare från 32 nationer samlade för att tävla i rytmisk gymnastik och i AGG (estetisk grupp gymnastik), meddelar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

För Landskrona Kvinnliga GFs Josefine Olsson gällde högsta tävlingsnivå med tufft motstånd från Ukraina, Ryssland Azerbadjan och USA för att nämna några. Josefine som jagar en EM plats ville göra bra ifrån sig på tävlingen.
– Hon öppnade med ett bollprogram som hade en liten, liten miss, när bollen gled ur handen i en danssekvens. Domarna högg direkt och poängen blev orättvist lite för låg, anser Jenny Engdahl som dock fick se Josse  revanschera sig i tunnband med poäng över 14.
Det blev att sova över natten och samla nya krafter till grenarna band och käglor.
– Mycket bra prestationer i båda grenarna sent på lördagkvällen gjorde att Josefine klättrade någon placering och slutade på en 19:e plats. Vann gjorde Ukrainas Gianna Rizadtinova.
 
Meja Engdahl-Petersson tävlade bland de lite yngre gymnasterna och avverkade en gren per dag. Rep på fredagen, tunnband under lördagen och på söndagen var det dags för band.
– Trots en liten försmädlig knut på bandet halvvägs in i programmet lyckades Meja med konststycket att få med en bronsmedalj i grenen band till prissamlingen hemma.
 
Doruntina Goxhuli som har lite besvär av en irriterad muskel strax under skulderbladet gjorde två bra och två lite sämre framträdande i den internationella juniortävlingen.
– Käglorna var bäst av de fyra grenarna, som alla avverkades på söndagen. Bra kämpat av Doruntina som måste lära sig att “leverera” i alla lägen och inte bli nervös även om motståndet är tufft.
 
Wilma Mårtensson och juniortruppen från Nevis RG tävlade också för en plats till EM.
– Andra körningen under lördagen var väldigt bra, då slog flickorna bland annat Azerbaijan.


Med massor av ny inspiration och lovord över Josefine Olsson (bilden) från domarna som tyckte att hon var duktig, men fått alldeles för låga poäng är tjejerna från Landskrona Kvinnliga GF hemma igen från ett nytt äventyr. Foto: Leo Erdfelt.

Till arkivet