Annons

Royal Ruckus klara för Sweden Rock

Vi noterar att stans häftigaste osignerade rockband, Royal Ruckus, är klara för Sweden Rock Festival. Tillsammans med band som bland andra Def Leppard, Slash, Toto och Hammerfall kommer Royal Ruckus att gå upp på scen under torsdagen den 4 juni.

För tionde året presenterar Sweden Rock Festival tillsammans med Studiefrämjandet en scen för ny svensk musik på festivalen,  Nemis.
–  Det står för New Music In Sweden, säger bandets gitarrist Oscar Ericsson om den scen som rockbandet från Landskrona ska inta.

Annons
 

Det börjar så smått röra på sig för Royal Ruckus, som under flera spelningar i hemstaden visat vilket enormt driv och sväng man sitter inne med i kombination med attityd och refränger som sätter sig. Utöver tre redan släppta EP:s kommer bandet att leverera ny musik under årets lopp, samt flera spelningar runt om i Sverige och Europa.
– Ikväll bär det av till Göteborg och vi har en spelning inbokad i Tyskland senare i år.

Bandet ligger inte på latsidan när det inte spelas in skivor, videos eller turneras.
– Vi repar tre gånger i veckan. Man kommer ingenstans med att bara sitta och dricka kaffe, avslutar Oscar Ericsson.

Sweden Rock Festival är en av landets största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. Festivalen är i Norje i Blekinge strax utanför Sölvesborg.  I år går festivalen av stapeln 3-6 juni och utöver Royal Ruckus spelar bland andra Judas Priest, Mötley Crüe, D-A-D,  Five Finger Death Punsch, Backyard Babies, Manfred Mann’s Earth Band,  Ace Frehley från Kiss samt Dan Hylander och Torssons.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser