Annons

Muséet visar fingertoppskänsla

Vi noterar att Liv Strömqvist, vars utställning Blood Mountain just avslutats på Landskrona museum på tisdagen fick motta DN:s kulturpris för seriealbumet ”Kunskapens frukt”.
”Kunskapens frukt” tar ett helhetsgrepp på det kvinnliga könsorganet och utställningen Blood Mountain är ett kapitel i boken som skärskådar mens med humorn som vapen.
Det är alltid en spänd stämning kring mens, förklarade Liv Strömquist när Landskrona Direkt i höstas fick ett kort snack med serietecknaren.

Igår var det dock inte så spänt och även  t.f. museichef Åsa Karlsson kan idag glädjas lite extra åt att utställningen som var specialgjord för museet nu  prisats, om än i bokform.

Annons
 

Grattis till fingertoppskänslan. Så har Liv Strömquist kammat hem ytterligare ett kulturpris denna gång DN.s. Hur vill du sammanfatta Livs utställning hos er?
– Livs utställning drog mycket folk lokalt, men framför allt regionalt. Vi har ju såklart blivit hjälpta av att hon uppmärksammats så mycket och fått en del priser på sistone. Det har varit roligt att se att många besökare – i olika åldrar- har stått och läst länge i utställningen.

Kan man härmed påstå att Landskrona Museum inte bara ligger helt rätt i tiden utan även pekar ut riktningen?
– Redan för två år sedan hade vi kontakt med Liv S och ville göra en utställning, men av olika anledningar blev det inte av då.

Det är inte första gången som för oss okända personligheter/konstnärer ställts ut hos er för att sedan få stora erkännande. Handlar det om tur eller talang?
– Vi har en kreativ utställningsgrupp på museet med känsla för vad som är intressant och kanske även vad som ligger i tiden. En blandning mellan tur och skicklighet skulle jag nog säga.

Vilken är nästa doldis som kommer att slå igenom med buller och bång?
– Det får framtiden utvisa. Vi öppnar ju en fotoutställning på söndag med fotografen Eva Lie som skildrar en persons könsbyte. Kanske det kan vara något?, frågar sig Åsa Karlsson avslutningsvis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser