Annons

En konsert för både örat och ögat

Vid Landskrona kammarmusikförenings andra konsert under vårsäsongen framträdde UmeDuo, som våren 2013 vann första pris i kammarmusikförbundets biennal ”Ung och lovande”. Duon består av systrarna Karolina och Erika Öhman på cello resp. slagverk. Duon grundades i Umeå 2008, systrarnas födelseort.

Kombinationen cello-slagverk är förvisso ovanlig. Vid udda instrumentkombinationer utgöres repertoiren  huvudsakligen av arrangemang av olika verk.
– Vi fick även nu höra bearbetningar i form av två Bachkoraler samt tre små pianostycken av Debussy.  UmeDuo har dock med sitt finstämda samspel och tekniska skicklighet  intresserat flera nutida tonsättare att komponera direkt för ensemblen, säger Rolf Linné från kammarmusikföreningen.

Annons
 

– Huvuddelen av konserten upptogs av moderna verk med där vi fick höra och se en fascinerande palett av olika slaginstrument med helt nya klangupplevelser. Även cellon fick visa upp nya sidor i det tekniskt och musikaliskt fullödigt samspelet.

Nästa konsert äger rum den 15.3  då Landskrona kammarmusikförening gästas av Anna Petrini & Stravaganti där programmet har sin tyngdpunkt i italiensk barock  som spelas på blockflöjter, stråk- och stränginstrument. Efter konserten har föreningen sitt årsmöte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser