Annons

Framgångar för LKGF-gymnaster

Årets första riksomfattande tävling i rytmisk gymnastik genomfördes i helgen i Glumslövs Idrottshall. Landskrona Kvinnliga GF stod som arrangör till RG Star 1. Det var inte bara RG Star, tävlingen gällde även som delkval till EM i Minsk i Vitryssland.

Under lördagen tävlade juniorerna och duo / trio / quattro. På juniorsidan var LKGF tyvärr tvungna att stryka sina båda juniorer.
– Doruntina Goxhuli har besvär med en muskelknuta i ryggen och Wilma Mårtensson valde att avstå den individuella tävlingen och endast ha fokus på tävlingen för juniortrupper som avgjordes på söndagen, säger Jenny Engdahl för LKGF.
Juniorklasserna vanns av Anastasia Ponomarenko, GF Energo och Sandra Krantz, Örsköldsviks GK.

Annons
 

Däremot hade LKGF en mycket bra duo bestående av Erika Gustafsson och Emma Lindahl med i tävlingen. Emma Sandell som var med och tog NM silver förra året har gjort koreografi till tunnbandsprogrammet som flickorna framförde. Det blev guld efter två fina körningar till Erika och Emma.

Söndagen innehöll seniortävlingar och trupptävling. Först ut var seniorerna med en lite lägre svårighetsnivå. Och där segrade Cornelia Elton, GF Energo.  Wilma Mårtensson, LKGF som är utlånad till Nevis RG för att delta i deras juniortrupp vann guld tillsammans med flickorna från Staffanstorp.

Seniorklassen med internationell svårighetsgrad fick en hemmagymnast överst på prispallen, då Josefine Olsson försvarade guldet från föregående år.
–  Josefine som har två nya program i boll och band var lite spänd och nervös inför tävlingen. Men körde på med alla sina intressanta övningar och coola “Mastery”.   Det kändes skönt för Josefine som ska ut i Europa och tävla en del att få bekräftelse på sin form, säger Jenny Engdahl.

Olivia Kristensson Nilsson som nu blivit senior blev nummer fem i den tuffa konkurrensen bland landslagsgymnasterna som fanns på plats.
– Olivia som tränar flitigast av alla i LKGF utvecklas hela tiden och ser ut som säkerheten själv  på golvet. Bara att lyckönska till framgången.

Dagens gladaste gymnast i LKGF var nog Emma Lindahl som gick till “8-finalen” trots att hon inte trott på det själv. Bra kämpat och fint genomförda program. En lyckad helg för Emma.

Erika Gustafsson hade lite onödiga missar i det inledande tunnbandsprogrammet och även  om sedan hennes kägelprogram var väldigt bra blev hennes placering nummer 12. Vilket var betydligt sämre än hennes kapacitet och målsättning.  

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser