Kammarmusik i ett större format

Landskrona kammarmusikförening inledde vårsäsongen förra söndagen med konsert på stadens teater då man gästades av Musik i Syds stråkorkester Musica Vitae ledd av sin violinist  Katarina Andreasson. Konserten kallades ” Unga stjärnor på väg”, med syftning på flerfaldigt pristbelönade solisterna, Ellen Nisbeth, viola,  och Per Gross, blockflöjt.

Konserten inleddes med ”Do mar de longe”, ett verk i en sats av Lea Brooklyn Cardoso skrivet för  Musica Vitae och uruppfört  2014,ett stycke stillsam musik med fina klangskiftningar. Därefter framträdde Ellen Nisbeth med Max Bruchs violaromans från 1912 med en skön och sångbar violastämma. Sedan kom turen till Per Gross med Ladislau Müllers konsert för blockflöjt och stråkar.
– Blockflöjten avlockades här för publiken tidigare ohörda effekter, intygar Rolf Linné från Landskrona kammarmusikförening.

Efter paus uppträdde solisterna tillsammans i G Ph. Telemanns konsert för blockflöjt och gamba i a-moll. Som avsljutning gavs den brådmone F Mendelssohns stråksymfoni nr 12, ett formellt fullgånget verk av en 14-åring förebådande snart följande storverk.
– Konserten uppskattades livligt av en välfylld salong. Vid nästa konsert redan den 1 februari är vi tillbaka i församlingshemmet och gästas då av UmeDuo och ser fram emot en spännande möte med vinnarna i kammarmusikförundets biennal ” Ung och lovande, avslutar Rolf Linné.

Till arkivet