Annons

Fyra seminarier med CfA i vår

Under vårterminen arrangerar Centrum för Arbetarhistoria (CfA) och ABF fyra seminarier i Landskrona. Seminarierna är öppna för alla intresserade och inträdet är fritt. Torsdagen den 12 februari talar historikern och forskningsledaren, Lars Berggren, om föreställningar om olika yrkesgrupper i historisk belysning. Söndagen den 8 mars presenterar medlemmar ur Landskronas Socialdemokratiska kvinnoklubb delresultat från en pågående forskningscirkel om klubbens historia, i samband med att man firar den internationella kvinnodagen. På seminariet medverkar även historikern Iréne Andersson från Malmö högskola. Hennes föredrag har rubriken ”Maka på er män! Socialdemokratiska kvinnors dubbla politiska strategier”. Näst seminarium äger rum den 23 april då nyligen disputerade historikern Pål Brunnström från Lunds universitet och Centrum för Arbetarhistoria presenterar sin avhandling med titeln ”Ägare, klass och kapital. Klass och genus hos kapitalägare i Sverige 1918 – 1939”. Säsongens sista äger rum den 2 maj och temat är Joe Hill. I år är det precis 100 år sedan Joe Hill avrättades i Salt Lake City. Till seminariet kommer historikern Johan Pries från Lunds universitet och berättar om den syndikalistiska fackföreningsrörelsen, International Workers of the World, även kallad The Wobblies, vilken var den rörelse som Joe Hill tjänade som sjungande aktivist. Till seminariet kommer även filmvetaren Ann-Kristin Wallengren, även hon från Lunds universitet, och talar om Bo Widerbergs berömda spelfilm om Joe Hill från 1971. Medverkar på seminariet gör även Malmöbaserade trubaduren Kristian Svensson med ett knippe av sina välklingande Joe Hill-tolkningar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser