Annons

Glasögon från stan snart i Tanzania

Vi noterar att optikern och butiksägaren Christer Lundius från Landskorna i nästa vecka reser till Tanzania för att genomföra syntester och skänka glasögon till behövande barn och vuxna. Det var under en tvåmånadersperiod i höstas som glasögonkedjan Specsavers uppmanade kunder och allmänhet att lämna in glasögon som inte längre användes. Över 400 par glasögon lämnades då in till butiken i Landskrona. Glasögon som nu följer med Christer Lundius när han flyger ner till Tanzania. På plats kommer han att göra syntester och dela ut bågarna till barn och vuxna i en SOS barnby i Dar es-Salaam. – Jag är oerhört stolt över det engagemang som både landskronaborna och butikspersonalen har visat i det här projektet. Det ska bli fantastiskt att få möjlighet att hjälpa människor på plats som inte på annat vis kan få hjälp med sina ögon, säger Christer Lundius. Totalt i landet donerades 23 833 bågar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser