Annons

Över hundra instrument under klubban

De som gillar musikinstrument eller rent av samlar får inte missa årets första onlineauktion på Skånes Auktionsverk imorgon, tisdag. Då går inte mindre än 118 olika instrument under klubban. Mest är det dragspel som ropas ut men där finna även många blås- och stränginstrument.

53 dragspel, 17 gitarrer, 10 fioler och lika många blåsinstrument är några av de 632 ropen på tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk.
– Det rör sig om en stor samling instrument som går under klubban, säger Joakim Karlsson, ansvarig för onlineauktionerna på auktionsfirman.
– Jag är ju inte någon specialist på instrument men jag kan inte påminna mig om att jag någonsin tidigare hört talas om ett el-dragspel. Förrän nu. Vi har faktiskt ett sådant och det tycker jag är lite roligt, säger han.

Annons
 

Annars är det som vanligt en hel del blandat som ska utauktioneras. Bland annat är där en tennskål från 1932 av Estrid Ericson för Svenskt tenn AB.
Så värst mycket med anknytning till landskrona är där dock inte denna gång.
– Det är rätt så tunt med det. Förutom två oljemålningar med motiv från Ven och Ålabodarna av Hjalmar Lindblom, så är där inget. Men det finns mycket annat spännande. Det är bara att surfa in på hemsidan och kolla, avslutar Joakim Karlsson.

Adressen är www.skanesauktionsverk.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser