Annons

Lejonet besegrade ärkerivalen

Inför 159 betalande åskådare kunde Lejonet igår ta en härlig hemmaseger mot Åstorp med 4-3. Det börjande annars inte bra när Oscar Winge i Lejonet fick en utvisning efter bara 29 sekunder. Åstorp satte stort tryck mot Lejonets kasse men kvällens box play fungerade till 100 procent. Direkt när han kom in efter utvisningen kom han fram och sköt ett skott som Niklas Odén räddade men Oscar Winge tog själv hand om returen och satte 1-0. Sen såg de ut som det brukar i derbyna mot Åstorp. Inget skönspel men mycket krigande. – En hyfsad period som Lejonet kunde gjort ett par mål till i, summerar Torbjörn Torpling i Lejonet. Åstorp kvitterade i början av andra perioden utan chans för duktige Christoffer Lekander i Lejonets mål. Helt rättvist. En underhållande period. 1-1 efter två perioder. Här misstänkte man att tredje perioden skulle bli en gnällig men istället bjöd lagen upp till underhållning. Lejonet chockstartade med att Lukas Lundberg kom in från kanten och väntade ut målvakten och satte pucken i öppen kasse. Åstorp replikerade snabbt när Lejonet tappade pucken i mittzonen och kunde kvittera genom Simon Rosengren. 6.36 fick Åstorp en utvisning för holding och bara 12 sekunder senare fick Lejonet spela fem mot tre och hade därmed chansen att åter ta ledningen. Det tog en och tolv innan Lukas Lundberg satte sitt andra mål för kvällen. 10.42 kommer Robin Nilsson fri på vänsterkanten och drar på ett slagskott som sitter stenhårt i målvaktens bortre kryss. Ett av säsongen hårdaste skott utan någon chans för Niklas Odén i Åstorps mål. Efter detta mål tar Åstorp time out för att bryta Lejonets övertag men lyckas inte med detta. Lejonet har full koll på matchen och dortsätter spela av tiden och gör det mycket bra. 18.19 kommer dock en reducering när Åstorp trycker tillbaka Lejonet och efter en tilltrasslad situation så gör Teodor Hartman 4-3. 19.22 tar gästerna ut målvakten och spelar sex mot fem. Lejonet får en chans att punktera matchen men skjuter utanför. Åstorp gör ett sista desperat försök att nå en kvittering och var nära att lyckas. När det bara återstod en sekund har man ett skott i stolpen och det klingade rejält, men pucken gick Lejonets väg denna kväll. – En rättvis seger sett över 60 minuter. En mycket underhållande derbymatch, anser Torbjörn Torpling som plussar lite extra för målvakterna Christoffer Lekander i Lejonet och Niklas Odén i Åstorp. – Nämnas ska också Hampus Melkersson och Felix Mattsson som gör ett kanonjobb framförallt defensivt. MATCHFAKTA Resultat: 4-3 (1-0,0-1, 3-2) Målgörare: Lejonet: Lukas Lundberg 2 , Oscar Winge och Robin Nilsson Åstorp: Robin Johansson, Simon Rosengren och Teodor Hartman. Skott: 36-34 Utvisningar: Lejonet 4 x 2 min Åstorp 6 x 2 min Publik 159 personer. Nästa hemmamatch för Lejonet är kommande söndag mot Ronneby nersläpp 17.00.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser