Annons

Matematiklyftet lyfter förskolans verksamhet

Nu påbörjar Landskrona stads utbildningsförvaltning utbildningssatsningen ”Matematiklyftet i förskolan”. – Matematiklyftet i förskolan är en del av en unik satsning på fortbildning som riktar sig till personal i förskolan, skriver Yvonne Nilsson, verksamhetschef för förskolan i ett pressmeddelande. Som start på matematiklyftet får all förskolepersonal lyssna till en föreläsning om matematik av Anette Jahnke. Anette Jahnke belyser frågan ”Vad är egentligen matematik?” med hjälp av forskning, förskolans och skolans styrdokument, matematiklyftet och exempel från förskola och skola. Matematiklyftet i förskolan består av ett metodiskt stödmaterial för skolformernas arbete med matematik. Fortbildningen som syftar till att stärka och utveckla kvaliteten i verksamheten, är verksamhetsnära och sker genom kollegialt lärande tillsammans med en handledare. – Det är viktigt att förskolan arbetar medvetet med matematik för att ge alla barn förutsättning att lyckas i sin fortsatta utbildning. Därför är det särskilt roligt att all förskolepersonal tar del av den inledande föreläsningen, säger Yvonne Nilsson. Anette Jahnke, doktorand i matematik och forskare, arbetar som projektledare med matematiklyftet för Nationellt centrum för matematikutbildning (NCM). Hon föreläser i Landskrona idrottshall den 20 januari klockan 18.00. Sedan 2013 pågår matematiklyftet för lärare i Landskrona stad, som en av insatserna för att utveckla matematikundervisningen och därmed förbättra resultaten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser