SVT-redaktör berättar om förintelsen

Journalisten, författaren och redaktören för SVT Agenda, Rolf Tardell, kommer söndagen den 25 januari till Rydebäcks församlingshem för att berätta om sin bok ” Varför har du ritat siffror på din arm farmor?” . Arrangör är Kvistofta Församling som för femte året i följd uppmärksammar Förintelsens Minnesdag.

Rolf Tardell var 33 år gammal när hans mamma första gången berättade om sin uppväxt i Frankrike under kriget, det hon kallar sitt första liv. Hon talade också om hur hon stod öga mot öga med doktor Mengele i koncentrationslägret Auschwitz. Berättelserna blev till en bok och denna kommer han och berättar om.
– Med tanke på vad som just nu händer i världen är detta mer angeläget än någonsin, säger Lennart Pettersson För Kvistofta Församling.

Föredraget börjar klockan 15.30. Klockan 17.00 hålls sedan en mässa i Rydebäcks kyrka där Sångkompaniet medverkar.

Till arkivet