Mest högt vatten efter stormen Egon

Landskrona klarade sig lindrigt undan stormen Egon som drog fram över västra Sverige i helgen. Räddningstjänsten behövde bara rycka ut en gång under stormen då en bil med ett släp vält. Någon person skadades dock inte.
Beträffande strömavbrott så var det sammanlagt 99 hushåll inom kommunen som blev utan el. Dessa låg i Kågeröd och Saxtorpsskogen.
– Strömavbrott inom stadens gränser i samband med storm är praktiskt taget obefintliga, säger Gunnar Eskilsson på Landskrona Energi och förklarar.
– Anledningen är att vi har alla våra ledningar nergrävda. Det ser dock lite annorlunda ut i byarna men där är det Eon som är ansvariga.

Förutom att det blåste kraftigt så var vattenståndet betydligt högre än normalt. Under måndagseftermiddagen ska de ansvariga på teknik- och serviceförvaltningen se över cykel- och gångbanan längst med havet som fick mycket stryk efter stormen Sven för drygt ett år sedan.
– Vid en första koll så konstaterade vi att det är mycket tång men vi ska undersöka mer noggrant under dagen. Vi kan dock med all säkerhet säga att det inte är så farligt som efter stormen Sven, säger Peter Siilak på teknik- och serviceförvaltningen.


Vattenståndet var så högt att vågorna slog upp mellan brädorna på kajen till lustbåtshamnen..


Även om vinden mojnat rejält till söndagen så var vattenståndet fortfarande högt.


Vid Nordkap så var det så kallade fortet praktiskt taget helt omgärdat av vatten.


Att rasta hunden på hundrastgården vid strandpromenaden var inte att tänka på.


Den upptrampade hundstigen ner till Lindhs hamn var också helt under vatten på söndagen.

Till arkivet