Annons

Lokal kändis blev rikskänd över en natt

Landskrona har fått en ny kändis, i alla fall för alla som gillar dansbandsmusik. Det är 51-årige Anders ”Dallas” Dahlgren som är ny basist i Lasse Stefanz, ett av landets absolut mest populära dansband. I fredags var det premiärspelning för basisten och ikväll är det dags för ett nytt gig. Landskrona Direkt fick dock ett snack med Anders Dahlgren innan kosan styrdes norrut.

Det var i slutet av förra månaden som Anders ”Dallas” Dahlgrens mobil ringde och beskedet kom att han fått jobbet som basist i Lasse Stefanz.
– Det var naturligtvis mycket roligt. Sedan dess har jag knappt gjort annat än att öva in deras låtar. Jag till och med drömmer om dom på natten, säger ”Dallas” och skrattar.
– De har gjort över 600 låtar men idag varvar dom mellan 110 eller 120 låtar och dessa måste jag lära mig.

Annons
 

Lasse Stefanz bildades 1967 och har sålt miljontals skivor, vunnit fyra Grammisar och ett otal Guldklavar (dansbandsbranschens stora pris), medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och flera dokumentärer har gjorts. Enligt deras hemsida är de idag Nordens största dansband.
De levererar taktfast dans- och partymusik i uppemot fyra timmar varje kväll, svetten lackar och bootsen är putsade och i fredags stod Anders ”Dallas” Dahlgren på scenen för första gången med bandet.
– Det var i Karlshamn i fredags. De första minuterna var lite pirriga men sedan gick det som en dans, skojar basisten som efter vårt samtal ska träffa resten av bandet i Bjuv för att sedan åka norrut.
– Vi ska spela i Tanumstrand på västkusten ikväll och i morgon är det Arvika som står på schemat, avslutar stans nya kändis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser