Annons

Över 100 lag till Landoras julcup

I dagarna mellan jul och nyår slår Idrottshallen återigen upp portarna för BK Landoras Julcup. Som vanligt nalkas inomhusfotboll för barn i alla åldrar. De yngsta lagen har spelare som är födda 2007/2008 medan de äldsta pojkarna är födda 2000. Beroende på hur man räknar så kan man kalla årets cup för femårsjubileum. För fem år sedan slogs nämligen den då etablerade 99-cupen ihop med resterande årskullars klasser för att bilda en enda stor cup. Julcupen kommer precis som vanligt bjuda på många spännande matcher. Kanske blir det ännu mer spännande då det i år även kommer spelas inomhusfotboll enligt de nya futsal-reglerna. – För er som inte är så bekanta med futsal innebär det till exempel att sjumannamålen byts ut mot handbollsmål, tacklingar förbjuds helt och för de äldre barnen får man bara passa hem till sin egen målvakt en gång, säger Carl Nielsen, Carl, ungdomsansvarig i BK Landora. Dessutom räknas antalet frisparkar som man drar på sig, på en poängtavla. När ett lag kommer upp till fyra (eller fler) så förflyttas frisparken till en straffspark från 10 meter. Som vanligt lockar Julcupen väldigt många lag. Cupen som nu blivit ett klassiskt inslag på cupkartan för ungdomsfotboll, har i år lockat 104 lag. Blandningen är stor mellan vilka föreningar som anmält sig och också ur geografisk synvinkel. – Till exempel har Helsingborgs IF, Landskrona BoIS, Ramlösa Södra och Trelleborgs FF anmält lag i lite olika åldersklasser. Längst söderut hittar vi till exempel en anmälan från Smygehuk, vilket tyder på att Julcupen letar sig framåt till sydligare breddgrader, berättar Carl Nielsen. Precis som tidigare år kommer inte bara publiken bjudas på teknisk och glädjefylld fotboll. Det kommer även spelas musik av DJ på plats och för föräldrar och övriga åskådare så finns kiosk och lotteri att roa sig med mellan matcherna. Cupen börjar på annandag jul, den 26 december och pågår till och med den 30 december.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser