Annons

Kammarmusik med virtuost klarinettspel

Landskrona kammarmusikförening avslutade nyligen höstsäsongen med framträdande av Uppsala kammarsolister med den unge stjärnklarinettisten Emil Jonason i centrum. – Vi fick en mästerlig uppvisning av av klarinettens möjligheter. Emil presenterade därtill musiken på ett angenämt sätt. Medspelande stråkmusiker från Uppsala kammarsolister bjöd på fullödigt samspel, säger Rolf Linné från kammarmusikföreningen. Konserten inleddes med Paul Hindemiths klarinettkvintett från 1923, ett 5-satsigt verk i tonsättarens karakteriska idiom. Därefter framfördes tangomästaren Piazollas Milonga del Angel, ett känslosamt stycke av en tangons föregångare. Före paus gavs sedan den amerikanske singer/songwritern Tom Waits ”On the other Side of the World”, vars musik ofta inspirerat Emil Jonason och här framträdde han även som sångare. Konsertens längsta och tyngst vägande verk var argentinske tonsättarens Osvaldo Golijovs “The Dreams and Prayers of Isaac the Blind” Med klezmermusik som grund bjöds en fascinerande resa i toner. Kammarmusikföreningens vårsäsong inleds på Landskrona teater den 18 januari med kammarorkestern Musica Vitae åtföljda av två unga uppmärksammade solister på viola respektive blockflöjt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser