Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Polisens arbete i Karlslundsområdet har gett resultat

Polisen har sedan sensommaren på allvar försökt få bukt på de oroligheter som råder i Karlslundsområdet. Arbetet började egentligen redan i våras men intensifierades efter sommaren. Efter fyra skjutningar i höst har den akuta insatsen från polisen, döpt till Operation Toini, ökat kraftig och skapat ett visst lugn på senare tid. Sex skjutvapen varav ett automatvapen har beslagtagits tillsammans med narkotika vid cirka 40 tillslag. Som ett led av operationen sitter idag är fem personer häktade. En av dessa är dock på fri fot efter att han rymt i samband med häktesförhandlingarna. – Det rör sig om 15-20 individer som tillhör två grupperingar som ligger i fejd med varandra. Vad fejden beror på vill jag inte spekulera i. Men de har skapat, och skapar fortfarande till en viss del, oro i området, säger Johan Nekander som är ansvarig för den operativa insatsen. – Noterbart är att fyra av de fem häktade är misstänkta för ett grovt rån. De sitter alltså inte inne på grund av någon konflikt med den andra grupperingen. Antalet poliser som syns med jämna mellanrum i området har ökat markant och tillslag görs och fordon kontrolleras i stor utsträckning, allt för att störa den olagliga verksamheten. Dessutom försöker polisen etablera kontakter bland de boende i området, exempelvis har man varit i kontakt med moskén. – Vi har varit där ett par söndagar i rad och dessutom träffat dom några gånger tidigare. Men vi försöker även att hålla kontakt med andra, typ föreningar och liknande. Vi tolkar det som att de boende är glada för vår insats, berättar Erik Crona som ansvarar för den brottsförebyggande delen. – Det rör sig om såväl poliser från Landskrona som hela nordvästra Skåne som dyker upp med jämna mellanrum och detta arbete kommer vi att fortsätta med. Polisen håller just nu på att omorganiseras, ett arbete som ska vara klart 2015, men några större effekter kommer det inte att få för bevakningen av Karlslundsområdet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser