Annons

BoIS backar en miljon

BoIS kallade på torsdagen till ett medlemsmöte för att informera om allt från ny tränare och ekonomi till jubileum och omorganisation. Klart är att föreningen kommer att backa nästan två miljoner kronor jämfört med den budget man presenterade inför 2014.
– Vi budgeterade ett plus på 850 000 kronor men när året är slut så lutar det år att vi istället går en miljon back, säger Gabriel Munck, ordförande i BoIS.
– Det finns många anledningar men en stor är att vi fick en del skador tidigt och därför köpte in fler spelare och sedan stod vi där med en för stor trupp.

Förutom de röda siffrorna så tappar klubben minst 4 miljoner kronor nästa år.
– Detta är pengar från svensk Elitfotboll som går till lag i Superettan och Allsvenskan och dessa tappar vi. Utan att veta exakt så uppskattar jag att vi kommer att mista cirka fem miljoner kronor totalt, säger ordföranden.
– Vi ser dock över hela vår organisation och kommer dessutom nästa år att ha en betydligt mindre trupp. Från 26 förra säsongen till 17 utespelare och två målvakter. Underifrån har vi sedan ett mycket bra U19- och U17-lag som vi kan fylla på med vid behov, säger BoIS sportchef Patrik Johansson.
– Men det kommer att bli en tuff serie. Där finns många anrika lag som kommer att kämpa om de översta platserna.

Annons
 

Någon risk för elitlicensen är det dock inte eftersom den bara gäller för klubbar som spelar i Superettan och Allsvenskan.

BoIS nye tränare Zvezdan Milosevic tog också tillfället i akt att presentera sig för medlemmarna.
– Jag tränade Syrianska senast och vi tog sex poäng av BoIS så jag är väl delvis skyldigt till att BoIS åkte ut. Och det ska jag försöka ställa tillrätta, sade han med ett leende.

Klart är också att BoIS 100-årsjubileum kommer att firas under året och den stora festen kommer att äga rum på Folkets Hus på födelsedagen den 7 februari.
– Det var på Folkets Hus som föreningen bildades och därför känns det naturligt att fira 100-årsdagen där även om platsen var en annan. (Folkets hus låg då på Järnvägsgatan. Reds anm).
Dessutom kommer en jubileumsmatch att spelas, en musiktävling att utlysas och med all säkerhet så kommer det ut en jubileumsbok till hösten 2015 skriven av Åke Jönsson.

Närmast väntar nu samtliga i BoIS på att spelprogrammet för 2015 ska släppas, vilket är utlovat i december månad. Klart är dock att BoIS gör sin sista träning för säsongen idag och sedan drar försäsongsträningen igång igen den 7 januari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser