Annons

Vinst med tunn trupp

I lördags gästades Kronan Volley av IFK Helsingborg B och trots en tunn trupp  lyckades Landskronalaget bärga en ny seger.
– Vi hade endast sju spelare tillgängliga på grund av  skador, sjukdomar och resor, berättar tränare Marie Saxne

Motståndarlaget låg inför matchen sist i serien och hade inte vunnit någon match hittills under säsongen så Kronan hade goda förhoppningar om vinst.
– Med vår ordinarie passare på skadelistan så startade vi med rutinerade Karolina Karlsson på denna position, men efter halva första set bytte vi in blott 13-åriga debutanten Moa Mellblom på positionen. Moa inledde med några servess och kom snabbt in i matchen. Vi vann första set med 25-14, säger Marie Saxne.

Annons
 

I andra set fortsatte Moa Mellblom att spela mycket bra och det mesta såg okej ut förutom att hemmalaget missade lite mycket i anfall.
– Helsingborg höll jämna steg med oss en bra bit och var till och med förbi ett tag. För att lugna ner spelet lite byttes Karolina in, denna gången som center, och vi kunde spela ut de sista bollarna och ta hem även det andra setet med 25-23. I tredje set testade vi ännu en ny uppställning och här inledde 14-åriga Nike Fjätström med att serva hem tio poäng i rad, och efter det var det aldrig något snack om vem som skulle ta setet och matchen. 25-16 till oss.

Efter två tuffa matcher, mot seriesuveränen Eneryda och tvåan i tabellen ÖVK, var det naturligtvis skönt med en vinst igen även om motståndet inte var det starkaste.
– Med fem spelare borta är ingen match given och vi fick se detta som ett tillfälle att testa lite av varje. Bland annat körde vi en del förstatempoanfall i första set, vilket vi inte vågat testa i tidigare matcher. Matchens lirare blev Moa Mellblom, som gjorde en strålande debut. Aleksandra Håkansson bör också nämnas för sin insats. Hon var lugn och trygg i sitt spel och skötte kommunikationen på ett utmärkt sätt, berömmer tränaren.

SM-kval i Puls Arena
Nästa match är på söndag mot Lunds VK. Men först ska Kronan ta oss an ett SM-kval med sitt U17-lag, där sex av spelarna även ingår i damlaget. Kvalet spelas i Puls Arena på lördag och pågår hela dagen mellan kl. 9 och 16.
– Kom och titta när Skånes bästa U17-spelare gör upp om sexplatser i regionkvalet. Kanske får vi chansen att se Sveriges största volleybolltalang någonsin, 15-åriga Isabelle Haak från EVS. Hon blev som 14-åring den yngsta tjej någonsin att debutera i Sveriges damlandslag, där hon gjorde succé direkt i EM-kvalet. Det blir en utmaning för våra tjejer att möta henne, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser