Annons

Dessa vill FP ska styra Landskrona

I går kväll höll Folkpartiet nomineringsmöte inför stundande mandatperiod.
Valberedningens förslag antogs, vilket innebär, som vi skrev redan igår, att Csaba Bene Perlenberg nomineras som kulturnämndens ordförande och Börje Andersson fortsätter som ordförande i stadsbyggnadsnämnden, båda utan partibeteckning.

Valberedningens ordförande Lisa Flinth tycker att Folkpartiet fått till en bra mix av personer som kan bidra med förnyelse och erfarenhet. Själv sitter hon kvar som ordförande i utbildningsnämnden. Bo Lundgren fortsätter styra i teknik- och servicenämnden. En rockad sker i omsorgsnämnden där Jan Allan Beer tar över ordförandeskapet efter det moderata kommunalrådet Cecilia Lindell, som nu lämnar kommunpolitiken.
– Landskrona har stora utmaningar att möta inom omsorgen. Vi måste redan nu ha fokus på hur omsorgen ska fortsatt ha god kvalité trots att gruppen äldre blir fler. Jag är glad för medlemmarnas förtroende och ser framemot att börja arbetet, säger Jan Allan Beer som med all sannolikhet får ledsaga Folkpartiets påläggskalv, kommunens yngste politiker, 18-årige Erik Rantzow.
– Jag har nu fått en nödvändig plattform där jag kan utvecklas i mitt engagemang för Landskrona, och inte minst bidra med nya perspektiv, säger Erik Rantzow som redan som 13-åring började engagera sig i Folkpartiet. Efter att ha missat valdagen med bara några veckor innan artonårsdagen kan han, om förslaget passerar kommunfullmäktige den 15 december, ta en liten revansch.
– Antingen sitter man i en nämnd, eller så arbetar man i en nämnd, min uppfattning är att alldeles för många politiker sitter, säger han som io nämnden tänker försvara valfriheten för brukare samtidigt som han vill se en mångfalden bland utförarna. 
– Landskrona rustas för att klara kommande års utmaningar med en allt äldre befolkning och allt högre krav och förväntningar, säger Erik Rantzow.

Annons
 

Utöver nytillskott av ungdomar har Folkpartiet slussat in nya politiker via den egna utbildningen ”Nyfiken på Politiken”.
Många av våra nya medlemmar som har blivit nominerade, har de senaste åren gått vår utbildning ”Nyfiken på politiken”. Det gäller bland annat Janica Andersson nominerad till 1 vice ordförande i individ- och familjenämnden. Tony Petersson, Tage Olsin och Helena Veraeus, säger Torkild Strandberg som förövrigt föreslås fortsätta som kommunstyrelsens ordförande.

Jan Allan Beer som varit ordförande i individ- och familjenämnden kommer åtminstone inledningsvis att sitta kvar som ledamot i nämnden men där vill FP alltså göra  Janica Andersson till 1:e vice ordförande. Vem moderaterna som enligt Treklöverns valsamverkan sätter som ordförande, återstår att se.
– Vi har vårt nomineringsmöte den 8 december, då beslutar vi om det, samt vem vi vill se som ordförande i fritidsnämnden, säger Landskrona moderaternas ordförande Erik Raita.

Återstår då Miljöpartiet i Treklöversamarbetet.
– Vi föreslår att Lilian Håkansson fortsätter som ordförande i miljönämnden, säger Mikael Fahlcrantz som själv får ta på sig rollen som 1:e vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden samt som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser