Svenska cupen avklarad

Valhalla Sporthall i Göteborg inhyste i helgen Svenska Cupen i rytmisk gymnastik. GF Energo stod som arrangör till fina och spännande tävlingar.

Som vanligt var det juniorerna som startade tävlingen och de tolv bästa enligt rankinglistan baserad på tävlingsresultat under året hade lagt grunden till vilka som fick delta. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Olivia Kristensson-Nilsson och Doruntina Goxhuli.
– Olivia körde ett inledande väldigt bra tunnbandsprogram och låg bra till. Men i bollmomentet stack bollen utanför i det inledande kastet och det programmet blev inte alls så som Olivia tänkt sig. Trots fina poäng i både käglor och band hamnade Olivia utanför prispallen på en fjärde plats, berättar Jenny Engdahl.

– Doruntina kämpade på i alla fyra grenarna, men nerverna spelar fortfarande henne stora spratt och hon gör onödiga misstag för att hon spänner sig på fel sätt. Resultatet blev trots detta en fin åttondeplats.

I grenfinalerna tog sedan Olivia Kristensson-Nilsson revansch genom att ta hand om silvermedaljen i käglor. Doruntina Goxhuli blev femma i grenen band och var ganska nöjd med sin insats.

En internationell gäst i form av Vasellina Kuksova från Narva i Estland tog hand om alla gulden.

Erika Gustafsson och Emma Lindahl i seniorklassen tävlade väldigt bra och Emma blev nummer sju och Erika åtta.
– Båda flickorna är starka i bollmomentet och fick där fina poäng. Erika hade lite svårt att få till sina svårigheter under tävlingen och Emma hade en del onödiga misstag i käglor och band. Emma lyckades dock tillskansa sig två finalplatser i tunnband och boll. Hennes resultat blev två femteplatser i finalerna.

I seniorkategorin saknades Josefine Olsson, som avstod tävlingen på grund av av en skada i en muskel vid skulderbladet.
Tävlingen vanns av Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK.

Wilma Mårtensson från LKGF som tillsammans med Nevis RG satsar på att ta en plats på JEM med trupp tog hand om guldmedaljen i lördagens tävling och silver under söndagen.

En liten extra tävling för de tre medaljörerna på USM var insprängd i Svenska Cupen och Meja Engdahl-Petersson fick ta emot en silvermedaljen efter två bra insatser i rep och band. Vann gjorde bästa kompisen från GF Energo, Clara Göthberg.

Tränare under helgen var Ida Nordehammar.

Till arkivet