Annons

Dubbla silver för Kronan VBK

I lördags spelades ett sammandrag för F97 och F99 (U19/17) i Svedala och Kronan var representerade av två lag. 14 taggade tjejer, där det för några var första sammandraget i sexmannavolleyboll.

I svart (svår) klass ställde Kronan upp med ett rent U17 lag förstärkt med två U15-spelare med fokus att träna sig inför U17’s SM-kval. Och i grön (lättare) klass ställde man upp med en mix av U19-spelare och U15-spelare, där alla spelat relativt lite (eller inget) med undantag från Michelle Brandt (U19) som fick i uppgift att agera lagkapten och ledare för det nya lag.

Annons
 

– I den svarta klassen deltog fem lag och där lyckades vi, trots en seg start, spela till oss ett silver efter Ystad som gick obesegrade genom dagen. Vi spelade upp oss efterhand och i sista matchen faller det mesta på plats. Allra sista setet klarar vi till och med att spela utan vårt ankare Ebba Norstedt på plan. Mest glädjande under dagen var prestationerna från våra U15-spelare Moa Mellblom och Amanda Egvärn som växte under dagen och avslutade med riktigt bra spel. Vi har en hög högstanivå och kan vi bara höja vår lägstanivå så har vi goda chanser i SM-kvalet, funderar Marie Saxne,  ungdomsansvarig och tränare.

Laget som knep silvermedaljer i U17-årsklassen bestod av Ebba Norstedt, Rakel Nilsson, Ebba Johannesson, Iris Carlsson Hagel, Nike Fjätström, Moa Mellblom och Amanda Egvärn. En välförtjänt andraplats och vars en ny medalj till tjejerna.

 
– I gröna laget var målet att vi skulle lära oss enpassarsystemet under matcherna. Trots stor förvirring i uppställningen lyckades laget ändå vinna första matchen tack vare starka servar och i andra matchen började bitarna falla på plats och spelarna började förstå systemet. Det blev en finfin andraplats även för detta lag, efter gruppseger och vinst i semifinalen mot IFK Helsingborg. I finalen tröt orken och vi mötte ett övermäktigt Lunds VK. Stort plus till Michelle Brandt som drog ett tung lass med att leda laget och hjälpa sina lagkamrater och även spelade bra. Plus även till Julia Söderlindh, som precis börjat träna på passarpositionen och gör det jättebra. Detta är den svåraste positionen och att lära sig den första gången man spelar en sexmannaturnering kräver både intelligens och spelförståelse, vilket Julia visar att hon har gott om, berömmer Marie Saxne.

Laget bestod av Amila Arnautovic, Julia Brattefelt, Michelle Brandt, Sabina Hultman, Ronja Keijsner, Julia Söderlindh och Agnes Johannesson.

 Vi har även haft ett Kidsvolleylag i farten och efter åtta matcher stod laget obesegrade efter många fina prestationer. I denna klass är dock alla vinnare och alla fick välförtjänt vars en medalj. Kronans lag bestod av Nelly Enberg, Astrid Waldh, Nils Mellblom och Emilia Saxne. Laget coachades av blott 11-åriga Lykke Nilsson som visar att hon besitter mycket fina ledaregenskaper.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser