Annons

Ny förlust för Lejonet

Lejonet föll med 2-4 i gårdagens hemmaderby mot Åstorp.

– Killarna var heltända på kvällens uppgift och tog kommandot direkt.  I mitten av perioden så kommer Hampus Melkersson på väster kanten och skär in mot mål och på något sett tråcklar han in kvällens första mål. Helt rättvist. Lejonet drar sedan på sig några utvisningar men spelar ett mycket bra boxplay så Åstorp skapar inga speciella vassa  chanser, refererar Torbjörn Torpling.

Annons
 

I andra perioden får Lejonet ett par chanser att spela med en man mer på isen och skulle kunna ha ökat ledningen men istället blev det tvärtom.
– I andra power play blir det en tekning i egen zon. Vi förlorar den och missar markeringen så Åstorp kommer till skott  som slinker in mellan benen på annars duktige Jonathan Andersson i målet. Sen blir det ett ställningskrig. I slutet av perioden tappar Lejonet pucken på offensiva blå och i följande spelvändning tar Åstorp ledningen genom Simon Rosengren. Inte helt orättvist sedan Åstorp tagit över mer och mer, anser Torbjörn Torpling.

I början av tredje får Lejonet spela power play två gånger men det vill sig inte för Lejonet denna kväll.  Hemmalaget ger inte upp utan lyckas trots allt skapa ett litet tryck mot Åstorp mål. Detta gav också resultat när Oscar Winge från Foppa-position bakom målet passar till Robin Nilsson, som är helt fri framför mål. Rakt på bladet och kvitteringen är ett faktum.
– Här tänds ett hopp om en vändning men strax efter får Linus Molin två minuter för slashing, säger Torbjörn Torpling som istället får se Åstorp trycka tillbaka Lejonet rejält i sitt power play men Lejonet fortsätter att spela bra i boxplay. Fem sekunder efter att Lejonet är fulltaligt så orkar man inte hålla tillbaka Åstorp utan dom tar åter ledningen.

Åstorp tar över helt efter detta mål och två minuter senare kommer spiken när Simon Rosengren gör sitt andra mål för kvällen. Lejonet tar time out 17,28 och plockar ut målvakten för att göra ett sisat försök att komma i fatt, men Åstorp stretar emot framgångsrikt.
– Åstorp vinner rättvist med 4-2, avslutar Torbjörn Torpling ödmjukt.

Nu krävs det seger på söndag mot Trelleborg (kl. 17) samt att en del andra matcher går Lejonets väg om det ska bli Alltrean.
 
MATCHFAKTA
Resultat: 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Målgörare: Lejonet: Hampus Melkersson och Robin Nilsson 
Åstorp:  Simon Rosengren 2, Jonathan Stolpe och Robin Nilsson
Skott 30-41
Utvisningar: Lejonet  5 x 2 min  Åstorp  4 x 2 min 1 x 10 min
Publik 107

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser