Annons

Härslöv vinnare när Skånetrafiken byter tidtabell

Fler resmöjligheter till Landskrona från Härslöv och från Röstånga är de största satsningarna i nordvästra Skåne, när Skånetrafiken byter tidtabeller den 14 december.
– I samråd med Landskrona stad gör vi ett par förändringar för ett rakare och tydligare regionbussnät i området kring Landskrona. Till exempel får linje 250 mellan Landskrona och Bjuv ny körväg via Härslöv, berättar trafikutvecklare Maria Heideman.

Fler resmöjligheter i Härslöv
– Härslöv, som är en växande ort, får nu mycket bättre trafik med linje 250. Här kommer en buss i timmen att gå och 25 turer per dag på vardagar, jämfört med 7 idag. Boende i Vadensjö kommer att kunna ta linje 250 från den nya hållplatsen Arrarp.

Annons
 

En följd av förändringarna blir också att linje 217 mellan Landskrona och Svalöv via Härslöv och Tågarp läggs ner.
– Linje 217 har tyvärr haft mycket få resenärer under en längre tid och vi ser att vi kan använda resurserna bättre. De allra flesta resenärer mellan Landskrona och Svalöv väljer den snabbare linje 240.

Enklare pendling Röstånga-Svalöv-Landskrona
Efter önskemål från ett flertal resenärer om enklare pendling mellan Röstånga och Svalöv och vidare till Landskrona får linje 243 enklare körväg och bättre tidtabell med dubbelt så många turer.
– Vi lägger ner körsträckan via Knutstorp och låter linje 243 köra raka vägen via Bialitt. Bussen kopplas också till linje 240, vilket innebär att man kan sitta kvar på bussen och åka vidare till Landskrona, säger Maria Heideman.

Fler stadsbussturer
Skånetrafiken fortsätter också satsningen på att utveckla stadsbusstrafiken i Landskrona.
– I Landskrona får linje 3 och 4 fler turer och kopplas bättre ihop med tågens avgångs- och ankomsttider.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser