Annons

Götalandsmästerskapen avgjordes i Glumslöv

Glumslövs Idrottshall var i lördags fylld med förväntansfulla gymnaster som var redo att göra upp om medaljerna i Götalandsmästerskapen i rytmisk gymnastik. För att kvalificera sig till Götalandsmästerskapen måste gymnasterna först tävla tre tävlingar på respektive regioner och samla poäng.

De yngsta gymnasterna i ungdomskategorin startade tävlingarna och där vann Clara Göthberg från GF Energo i Göteborg. Landskrona Kv.GFs lilla gymnast Tuva Henckel blev efter fina insatser i fristående, band och käglor sexa i den tuffa konkurrensen.
Astrid Kristensson-Nilsson som kom in i tävlingen som reserv då klubbkamraten Meja Engdahl-Petersson strukit sig, hamnade på en 14:e plats.

Annons
 

Juniorklassen vanns av hemmahoppet Olivia Kristensson-Nilsson som övertygade i sina tre framförande av tunnband, boll och käglor.
Doruntina Goxhuli visade också god form och blev femma.
Wilma Mårtensson gjorde ett lugnt och stabilt intryck och hamnade på åttonde plats.

I seniorklassen hamnade Erika Gustafsson på silver och Emma Lindahl på bronsplats. Vann gjorde Alma Ljungkvist, GF Energo.

Som avslutning tävlade LKGFs ungdomstrupper. “Röda truppen” med Sanna Agic, Alma Månsson, Celine Vergara, Lucia Modeér och Meja Engdahl-Petersson vann före “svarta truppen” med Emma Jönsson, Tuva Henckel, Emma Nilsson, Linnéa Larsson och Astrid Kristensson-Nilsson.

Åsa Christensson coachade flickorna under tävlingen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser