Annons

Serieledarna var övermäktiga

Efter tre raka vinster var det dags att få en riktig värdemätare för tjejerna i Kronan VBK när de obesegrade serieledarna Eneryda var på besök i söndags. Det blev förlust i tre raka set, men Landskronalaget fick trots detta ett kvitto på att vi tagit stora kliv framåt.

– I första set testade vi en ny uppställning, som bestod av enbart U17 och U19-spelare. Lite för mycket tveksamheter och mindre bra servemottagning gjorde att vi tappade setet stort, berättar tränare Marie Saxne som i andra set matchades en mer rutinerad sexa.
– Då blev spelet mycket bättre och våra egna misstag minskade avsevärt. Spelarna som var kvar på plan från första set höjde sig samtidigt som de nya spelarna kom in och spelade mycket stabilt. Det blev ett mycket jämnt och välspelat set, där många långa bolldueller avgjordes till vår favör, men där gästerna ändå drog det längsta strået och knep setet med 27-25.

Annons
 

I tredje set var spelet fortsatt riktigt bra, men även här fick Kronan ge sig (25-22).
– På det hela taget gör vi vår bästa match någonsin och vi fick beröm av motståndarna efter, då de inte stött på sådant bra motstånd innan i serien.

Poängbäst i Kronan var Djurdjina Laban med nio pinnar.
– Alla elva i laget får beröm och trots att vi förlorade så känns det som en vinst när vi presterar så bra volleyboll. Utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt och både spelarnas självförtroende och vår lagsammanhållning blir bättre och bättre, berömmer Marie Saxne.

Kronan hade även fem ungdomslag i farten i helgen, i klasserna PF05, F03 samt F01 och även här bjöds det på bra spel och mycket glädje.

– Nästa helg blir det mer volleyboll. De flesta från damlaget ska spela ungdomssammandrag på lördag i Svedala där vi ställer upp med två lag i F97 och F99, och på söndag möter vi serietvåan Örkelljunga VK i en ny tuff värdemätare. Våra Kidsvolleylirare ska också spela turnering nästa helg, i Ängelholm på söndag, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser