Annons

Lejonet knep viktig extra poäng

Lejonet knep igår en viktig extra poäng mot Ronneby, sedan det slutat 2-2 efter full tid.

Lejonet fortsatte i den anda man slutade i torsdags och tog snabbt ledningen i början av matchen, när Jim Berglund blev frispelad av Marcus Arvidsson och kom fri från offensiva blå och satte pucken säkert mellan benskydden på målvakten.

Annons
 

Lagen kände på varandra, när en chans helt plötsligt dök upp och Kennie Möller i Ronneby hittade bortre kryssen med ett skott som överraskande Christofer Lekander i Lejonets mål och kvitteringen var ett faktum. Resten av perioden blev en rätt tam tillställning, trots att Ronneby drog på sig två utvisningar. Lejonet fick inte till sitt power play så perioden slutar 1-1.

I början av andra perioden drar Lejonet på sig två utvisningar som man dock reder mycket bra. 9,03 kommer Robin Dahlstedt helt fri och blir nerdragen och domare dömer straffslag till gästerna. Robin Dahlstedt lägger själv straffen som Christofer Lekander kniper lätt.
15,51 åker Lucas Lundberg på en två minuter för hooking. Lejonet fortsätter att spela bra i boxplay men så gör man ett riktigt usel byte då två Ronnebyspelare kommer helt ensamma med Christofer Lekander. Denna gång gör Robin Dahlstedt inga misstag  utan gästerna kan gå till pausvilan med en 2-1 ledning.

I mitten av tredje perioden får Robin Dahlstedt  5  plus matchstraff för en ful spearing. När det återstår blott två sekunder av detta fem minuter långa power play, så kommer äntligen kvitteringen. Marcus Arvidsson sätter den efter pass från Niklas Walldén och Linus Molin. Resten av perioden består av en hel del utvisningar.

Här visar Lejonet att man ska ha den så viktiga extrapoängen och sätter tryck direkt mot Ronnebys mål, detta ger också resultat när Linus Molin fintar bort målvakten och sätter pucken i nästan tom kasse, redan efter 32 sekunder sitter segerpucken, säger Torbjörn Torpling i Lejonet.
En rättvis seger sett till hela matchen. Bra i Lejonet var målvakten Christofer Lekander, resten får klart godkänt.  Lejonet måste dock bli mer disciplinerad i mittzon där man tappar alldeles får många puckar och får därmed  många spelvändningar mot sig helt i onödan.

– Nu återstår det tre matcher innan det är klart om Lejonet lyckass kniper en plats i Altrean. Frosta borta på tisdag följs av derby hemma på torsdag mot ett formstarkt Åstorp, som slog serieettan Limhamn med 8-4 innan serien avgörs mot Trelleborg hemma nästa söndag, som jag tror blir helt avgörande om man tar en direktplats eller inte, avslutar Torbjörn Torpling.

MATCHFAKTA
Resultat: 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Målgörare: Lejonet, Jim Berglund, Marcus Arvidsson och Linus Molin    Ronneby,  Kennie Möller och Robin Dahlstedt.
Skott: 48-24
Utvisningar: Lejonet,  6 x 2 min  Ronneby 6 x 2 min 1 x 5 min 2 x 10 min
Publik: 68

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser