Annons

Detaljplan för Ulkavallen ute för granskning

Nu läggs den tredje delen av detaljplanen för Norra Borstahusen 1:1 ut för granskning efter en del smärre justeringar. I förslaget finns, som vi tidigare skrivit om, planer för en skola på nuvarande Ulkavallen men även en butik strax söder om den nya rondellen på Helsingborgsvägen. Tanken är också att Löpargatan kommer att förlängas från dagens ände vid Drottningen till Erikstorpsvägen.

Det blev inga diskussioner vid onsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden när detaljplanen för den tredje delen av Borstahusen 1:1 som innefattar bland annat Ulkavallen togs för granskning. Men med den infekterade debatten kring detaljplanerna för Strandbyn och Fritiden i minnet, vågar inte stadsbyggnadsnämndens ordförande Börje Andersson (-), ta ut något i förskott.
– Jag garderar mig med att säga att jag inte tror att det ska finnas några kontroverser här. Men jag vet inte vad den andra sidan vill. Det får du fråga dom. Jag vet att det finns folk som vill sätta käppar i hjulen, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Några bostäder är inte inplanerade på det aktuella området. Planen visar att en skola med tillhörande skolgård samt en idrottshall ska byggas på den östra delen av nuvarande Ulkavallen. På den västra delen kommer det att ligga två fotbollsplaner. Löpargatan kommer att förlängas till Erikstorpsvägen och det är dessutom tänkt att en affärsbutik ska byggas intill Helsingborgsvägen strax söder om Erikstorpsvägen. Därifrån ska det gå en ny väg rakt västerut mot Borstahusen.

Detaljplanen kommer att ligga ute för granskning några veckor innan stadsbyggnadsförvaltningen kan fortsätta sitt arbete.
– Jag räknar med att vi har fått in alla synpunkter i slutet av november. Då börjar vi att förbereda ärendet och ta fram ett förslag som bör vara färdigt innan julledigheterna. Förhoppningsvis kan allt vara klart och alla synpunkter inlämnade så att stadsbyggnadsnämnden kan ta slutgiltigt beslut i februari eller mars nästa år, säger Johan Nilsson, planchef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser