Annons

LKGF-gymnaster tävlade för Sverige

I helgen tävlade två av Landskrona Kvinnliga GF:s gymnaster i den sjunde upplagan av Pécs Cup i Ungern. Det var Doruntina Goxhuli och Emma Lindahl som representerade Sverige i juniorklassen respektive seniorklassen.

På lördagen hölls den stora öppningsceremonin där 15 länder och totalt 270 gymnaster defilerade tillsammans innan tjejerna började tävla.
Först ut var Doruntina Goxhuli med tunnbandet. En perfekt inledning till en tuff fyrkamp. Snabbt därefter var det dags för bollen vilken verkade ha sitt eget liv och ville inte riktigt stanna i dess ägares händer. Men detta tog hon strax igen när hon körde ett häpnadsväckande kägelprogram. Sist presenterade Doruntina Goxhuli ett stabilt bandprogram vilket resulterade i en tredjeplats i ålderskategorin 2000.

Annons
 

Sist ut på lördagens tävling var det dags för Emma Lindahl i seniorklassen vilken även hon öppnade med tunnband. Ett säkert och bra program. Härnäst kom bollen. Med hennes glada och inlevelsefulla program lyckades hon till och med få domarna att tvista bakom bordet. Avslutningsvis körde hon käglor och band, men då hade energin tagit slut och det blev lite för mycket missar. Denna insats medförde en fjärdeplats i sin ålderskategori.


Doruntina Goxhuli knep en bronspeng i juniorklassen…
Foto: Privat


… medan Emma Lindahl tog en fjärdeplats i seniorklassen.
Foto: Privat

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser