Annons

Tre i rad för Kronans damer

Bortamatchen mot Kristianstad blev en riktigt lyckad dag för Kronans unga lag. Volleybolltjejerna från Landskrona tog sin tredje raka seger. Karolina Karlsson, som för dagen vikarierade som coach, valde att bänka sig själv. Dels för att hon har lite känning av en gammal skada i knäna, och dels för att testa våra unga tjejer och se hur mycket de utvecklats under höstens matcher och träningar.

– I första set tog vi kommandot direkt men fastnade i en uppställning där Kristianstads bästa servare lyckades ta dem ikapp och förbi. Efter lite peppning och en del byten  kom vi ut som ett helt nytt lag och tog sedan tre raka set utan att egentligen vara hotade, och tredje raka vinsten var ett faktum, säger Marie Saxne, tränare i Kronan VBK.

Annons
 

Bäst för dagen i Kronan var 14-åriga Iris Carlsson Hagel, som tidigare fått sparsamt med speltid men som tog för sig på ett föredömligt sätt och gjorde sin bästa match någonsin.
– Extra plus också till Aleksandra Håkansson, som gjorde bra inhopp och levererade många bra servar. Riktigt kul att tjejerna lyckades vända matchen på egenhand utan att vi behövde använda oss av vår stjärnspelare och tillika coach för dagen. Det är ett bra kvitto på att utvecklingen gått framåt i rask takt. Halva serien är nu spelad och vi ligger på en överraskande tredjeplats, på samma poäng som ÖVK på andra plats. Detta är mycket bättre än vad vi hade vågat hoppas och nu höjer vi ribban lite och siktar på att närma oss de två bästa lagen i serien också, asvlutar tränaren.

Redan på söndag får Kronan chans, då mat tar emot obesegrade serieledarna Eneryda kl. 11:00 i Dammhagshallen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser