Annons

Fortsatt kamp om den politiska

I samband med det senaste kommunfullmäktigemötet presenterade treklövern som haft makten i Landskrona de två senaste mandatperioderna nyheten att de vill fortsätta att styra. Men nu tar oppositionen upp kampen om makten och har kallat till presskonferens senare idag.

Folkpartiets Torkild Strandberg avslöjade den 20 oktober att treklövern (FP, M och MP) vill fortsätta styra i Landskrona och att de cirka tio dagar senare skulle presentera sina förslag på nämndspersoner och vilka som skulle sitta i kommunstyrelsen. Nu har så lång tid gått men förhandlingarna är ännu inte klara.

Annons
 

I samband med den presskonferens som treklövern höll då de släppte nyheten om fortsatt samarbete sade Torkild Strandberg följande;
” Efter hand som förhandlingarna om vilka som kommer att ha vilka poster i de olika nämnderna är klara, kommer treklövern att släppa namnen. Det finns ingen anledning att mörka sådant som är klart. Sedan kommer vi om cirka tio dagar att ha allt färdigt.”

Idag säger Torkil Strandberg att det kommer att dröja till nästa vecka, minst, innan allt är klart. Faktum är att inte en enda förhandling är klar i dagsläget. Folkpartisten försöker dock tona ner det hela.
– Det är inget dramatiskt alls. Vi tänkte helt enkelt inte på att det skulle komma ett höstlov mitt i allt, säger han och förklarar.
– Det betyder att det finns de som är iväg med sina familjer och därför har vi tagit en paus i förhandlingarna. Jag gissar att vi kommer igång igen till helgen, säger den nuvarande KS-ordföranden.

Från oppositionen ligger man inte på latsidan. Tvärtom. Faktum är att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kallat till presskonferens senare idag.
“Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet är det största blocket efter höstens val. Vi håller på att utforma en politik som ska vara för hela Landskrona och inte bara för vissa. Vi är beredda på att styra och ta ansvar för Landskrona. Vi vill hitta breda lösningar som gör att hela staden kan utvecklas”, står det att läsa i presskallelsen och det är tydligt att S och V inte har gett upp kampen om makten i Landskrona.

Klart är dock att de idag inte kommer att presentera några detaljer som vem de nominerar till de olika posterna.
– Vårt nomineringsarbete pågår för full i partiorganisationen. Detta arbete kommer att presenteras på ett medlemsmöte den 8 december vilket kommer att fastställa våra kandidater, säger ombudsman Jonas Esbjörnsson (S).

Måndagen den 15 december hålls årets sista kommunfullmäktigemöte och på detta ska styrelserna i kommunens nämnder samt i kommunstyrelsen att fastställas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser