Spökafton på museet och teatern

När mörkret faller över Landskrona imorgon torsdag kommer spöken, monster och häxor att inta stadens gator. Samtidigt passar museet och teatern på att bjuda in alla som vågar till en spännande spökafton. – På museet tar Kulturstöd ungas ungdomsledare med dig på en kväll full med spökliga aktiviteter. Det vankas kusliga historier, läskigt pyssel, ansiktsmålning och spöktipsrunda, meddelar Karolina Degerman, kulturutvecklare på fritid- och kulturförvaltningen. För tio år sedan lyckades Landskrona Direkt locka fram primadonnan ur sin loge med en klase vindruvor. Nu sägs hon åter spöka på teatern. – Spökvandringen på Landskrona teater är nytt för i år och är för de riktigt djärva. Här följer de som vågar med på en vandring i de skrymslen man vanligtvis inte brukar besöka. Under sommarens renovering började det nämligen hända konstiga saker och inget har varit sig likt sedan dess. Är de gamla sägnerna sanna? Har hovmästaren som tog livet av sig i grönsakskällaren och den olyckliga blonda skådespelerskan återvänt?, undrar Karolina Degerman. Spökafton är gratis. Det finns dock ett begränsat antal biljetter till spökvandringen och dessa kan hämtas upp på Landskrona teater torsdagen den 30/10 från 17.30. Spökvandringen på teatern anordnas i samarbete med Kulturskolan och är för barn 10 år och uppåt. Vandringarna startar varje hel- och halvtimme. Aktiviteterna pågår mellan 18.00-21.00.

Till arkivet