Annons

Träd sågas ner under lovet

Samtidigt som eleverna på Västervångskolan håller höstlov passar kommunen på att såga ner en handfull tillsynes friska träd på skolgården, allt enligt upprörd läsare som tipsar Landskrona Direkt.
Hur kommer detta sig?
– Nu finns det viss sjukdom på träden samtidigt som dessa fått breda ut sig och riskerar att skada intilliggande byggnader, förklarar Göran Kristensson, enhetschef på fastighetsförvaltningen, som fattat beslutet om att träden ska sågas ner.
– Trädens rötter har dessutom lyft på plattorna som finns på platsen samtidigt måste vi säkerställa så att dräneringen fungerar och att ingen kommer till skada, understryker Göran Kristensson som konsulterat expertis på området.
– Nu kommer vi istället att skapa sittplatser för eleverna på platsen,
avslutar han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser