Malmö FF nästa för Erik Andersson

Säsongen är i det närmaste slut för BoIS. En seriematch återstår och de mest optimistiska har inte gett upp hoppet om två kvalmatcher. Oavsett seriestatus under jubileumsåret får BoIS räkna med att mista sina mest tongivande spelare. En initierad källa nära BoIS-styret säger att Erik Andersson är på väg till Malmö FF och Andrew Stadler placeras i Halmstad BK. Landskrona BoIS ordförande Gabriel Munck har inte gett upp hoppet om att det ska spelas elitfotboll i Landskrona även under kommande säsong. Strax efter slutsignalen i gårdagens Skånederby försökte han hitta ljusglimtar inför söndagens definitiva avgörande. – Vi är tvungna att vinna. Samtidigt måste GAIS ta en pinne mot Assyriska för att vara säkra på att undvika kval. Det är inte kört ännu, funderar han som kommer att vara på plats på Norrporten Arena på söndag eftermiddag. – Vi gör en krigarmatch mot Ängelholm och det måste vi ta med oss till Sundsvall. Samtidigt får vi hoppas på traditionens makt när det gäller att möta Giffarna i slutomgången, säger han och syftar på att norrlänningarna fått stora skälvan tidigare. Enligt säkra källor till Landskrona Direkt visar Malmö FF intresse för Erik Andersson och Halmstad BK ser gärna att Andrew Stadler fortsätter sin karriär där. – Inget är klart, poängterar Gabriel Munck och gör ett försök att hävda att det bara är rykten. – Samtidigt, ska det ryktas om några spelare så är det dessa två, säger han och bekräftar att om spelarna lämna så har BoIS pengar att hämta då de är kontrakterade även nästa år. Även om ordföranden av förståliga skäl inte slänger in handduken innan sista sparken är gjord på Norrporten så accepterar han att diskutera vad det skulle innebära om BoIS får fira 100-årsjubileum i division 1. Frågan är om klubben har råd att ta steget ner. – Då har vi en del kontrakt att omförhandla. Samtidigt är där gott om tid att titta på detta. Även om vi mister en del spelare så har vi en bra stomme kvar. Mycket talar för att Suprise (Amethyst Bradley Ralani) lämnar men inget är klart, poängterar Gabriel Munck som idag, tisdag morgon, ska träffa spelaren och snacka framtid. – Vi har saknat honom under året. Vi hade behövt hans snabbhet. Han söker svenskt medborgarskap, säger Gabriel Munck och vill gärna tolka det sistnämnda som att sydafrikanen vill etablera sig i Sverige och varför då inte i Landskrona. BoIS tränare och sportchef Patrik Johansson är inte förvånad över intresset för spelarna. – Vi vet vår plats i näringskedjan. Detta är inget konstigt. Erik är ung och etablerad och har spelat mycket. Stadler har gjort många mål. Samtidigt kommer HBK att tappa Mikael Boman och Gudjon Baldvinsson och Stadler är en bra ersättare till dessa, säger han samtidigt som han likt ordföranden betonar att inget är klart. – Det är inget vi kan förhålla oss till då vi inte fått någon förfrågan.

Till arkivet