Annons

SM-silver till Meja

Ungdoms-SM och Junior-SM i rytmisk gymnastik avgjordes i helgen i Jönköpings Idrottshus, en idrottsanläggning som efter tillbyggnad nu nått arenastorlek. Detta var inget som påverkade Meja Engdahl-Petersson som efter fina prestationer erövrade en SM-medalj. SM-silvermedaljören Meja Engdahl-Petersson omgiven av Tuva Henkel och Astrid Kristensson-Nilsson. Meja Engdahl-Petersson, 11 år, från Landskrona Kvinnliga GF gjorde fantastiskt bra ifrån sig och tog hand om silvermedaljen i Ungdoms-SM med blott 0,017 poängs marginal upp till guldet, som hamnade hos Mejas bästa kompis Clara Göthberg från GF Energo, Göteborg. Alla flickorna tävlade i fristående och band. De tio bästa gymnasterna i tävlingen gick sedan vidare till final och där valde Meja grenen rep. Och inte förrän efter att den sista gymnasten gjort sitt program blev det klart var medaljerna hamnade. Tuva Henkel och Astrid Kristensson-Nilsson gjorde USM-debut. – Båda flickorna är utvecklingsbara men har en bit kvar till toppen, noterar Jenny Engdahl. Totalt tävlade 37 unga gymnaster i åldern 10 – 12 år. Junior-SM var även det en spännande tävling där cirka 10 av de 15 kvalificerade flickorna som fick delta har kapacitet att ta hem en titel. Olivia Kristensson – Nilsson lyckades knipa en femteplats och Doruntina Goxhuli blev sjua. Båda LKGF gymnasterna var lite besvikna på sina insatser och hade hoppats på bättre placeringar i tävlingen. I grenfinalerna under söndagen lyckades dock Olivia ta hem en bronsmedalj i käglor. Doruntinas bästa finalplacering blev en femteplats i käglor. Vann gjorde Wilma Jakobsson, Örnsköldsviks GK. Emma Sandell coachade flickorna under de båda tävlingsdagarna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser