Annons

BoIS mycket nära degradering

I drygt tre minuter var det muntert värre bland de 1 949 åskådarna på IP på måndagen. BoIS tog ledningen mot Ängelholms FF i den 78 minuten genom en straff av Andreas Dahl men tre minuter och elva sekunder senare kvitterade gästerna. 1-1 innebär att BoIS med största sannolikhet måste besegra GIF Sundsvall på bortaplan på söndag, ett Sundsvall som kommer att spela för en direktplats till Allsvenskan.

Det märktes att BoIS var tagna av stundens allvar i början av matchen. Under den första halvan av första halvlek lyckades de randiga inte med något. Istället hade Ängelholms FF ett flertal mycket vassa chanser och hade de varit effektiva så hade matchen varit slut redan då. Bästa chansen hade Andrew Stadler som  i den 26 minuten brottade sig fri och fick på ett bra skott som dock gick rakt på Matt Pyzdrowski i ÄFF-målet. Efter det fick BoIS lite mer kontroll på händelserna men några fler heta chanser blev det inte.
Noterbart är att BoIS endast hade tre avslut under hela halvleken. Det är ett snitt på ett avslut i kvarten och det kan knappast räknas som godkänt.

Annons
 

Då blev det lite bättre fart i andra halvlek. BoIS blev mer aggressiva och Andrew Stadler var mycket nära att göra 1-0 fyra minuter in i halvleken efter fint förarbete av Erik Andersson. Några minuter senare fick Nickas Rönne en gratischans i misstänkt offsideläge men hans avslut gick utanför.
Direkt efter byttes han ut och in kom Fredrik Karlsson. Plötsligt blev det mer tyngd i anfallen och efter en dryg timmes spel var han millimetrar från att få en tå på bollen och göra 1-0.
I den 72 minuten borde BoIS ha en straff efter att ett skott täckts med handen av en ÄFF-spelare. Men fem minuter senare sköt Fredrik Karlsson och även denna gång tog bollen på en ÄFF-hand och denna gången såg domaren händelsen och pekade på straffpunkten.
Andreas Dahl gjorde ingen misstag utan dundrade in bollen i målvaktens högra kryss.
Men säg den glädje som varar. Tre minuter senare får Michael Baggner enkelt göra 1-1 efter att BoIS-försvaret uppträtt närmast paralyserat.
Ett par minuter senare hade Frerik Karlsson en skaplig chans men han fick inte rätt på fötterna och efter tre övertidsminuter kunde domare Kaspar Sjöberg blåsa av matchen.

Ängelholms tränare Joakim Persson var nöjd med poängen.
– Vi borde ha ledningen efter första halvleken men vi lyckades inte få in bollen. I andra blir vi ängsligare samtidigt som BoIS blir mer aggressiva. Därför är jag nöjd med en poäng och jag tycker att vi har ett bra utgångsläge inför sista omgången.

Patrik Johansson håller med Joakim Persson om hur matchen utvecklade sig.
– Jag är nöjd med hur killarna krigar sig in i matchen. Sedan har vi en olycklig stund när en av våra spelare bara ska nicka undan bollen. Nu blev det inte så och därför kunde Ängelholm kvittera, säger han.
Under stora delar av matchen hade BoIS hela fem spelare i försvaret då Johnny Lundberg föll ner i fyrbackslinjen från sitt mittfältsplats och flera gånger hade BoIS nästan en rak fembackslinje. Detta vill dock inte Patrik Johansson hålla med om.
– Så ser jag inte alls på försvarsspelet. Johnny ska falla ner för att mittbackarna ska kunna avancera framåt.

Ett stort avbräck inför söndagens viktiga match är att Andreas Dahl är avstängd efter att han kapat en spelare bakifrån i andra halvleken.
– Det är inte så mycket att snacka om. Jag vågade inte låta han köra, sa mittfältaren efter matchen.

Hur BoIS kommer att forma sitt mittfält på söndag har inte Patrik Johansson klart för sig ännu.
– Det få jag fundera på nu. Nu tränare vi imorgon och är lediga på onsdag. Därefter tränare vi torsdag och fredag och på lördag åker vi upp till Sundsvall och laddar, avslutar Patrik Johansson.

Resultatet innebär att BoIS med största sannolikhet måste vinna mot GIF Sundsvall för att ta en kvalplats. Oavgjort räcker dock om Assyriska får stryk mot Gais med fyra mål eller mer. Vid en randig förlust spelar dock BoIS i division 1 nästa säsong.


Andrew Stadler kämpade mot Ängelholms försvar men något mål blev det inte.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Andreas Dahl stänker in 1-0 på straff.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Med en halvtimme kvar av matchen så byttes Fredrik Karlsson in för Niclas Rönne.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser