Annons

Halsduk fick inte sättas på rondell

Idag för exakt ett år sedan firades FN-dagen med pompa och ståt av cirka 4000 elever på Landskrona Idrottsplats genom att den 1,2 mil långa handstickade jubileumshalsduken vecklades ut på sittplatsläktaren. En stor del av halsduken har idag gjorts om till filtar som delats ut till behövande eller sålts för att pengar skulle gå till välgörenhet. Den del som är kvar kommer dock att sparas som en symbol för FN-dagen.
– Det är cirka en tredjedel kvar av halsduken och den behåller vi. Den ska symbolisera sammanhållning och värme och därför ställas ut varje år FN-dagen firas, säger Inger Rosvall som ansvarat för stickverket när hon ringer till Landskrona Direkt på torsdagseftermiddagen.
– Och därför ska vi vid 5-tiden i morgon bitti klä den nya rondellen i norra Landskrona och låta den hänga där hela dagen.

En knapp timme senare ringer telefonen igen och det är en nedstämd Inger Rosvall som är i luren.
– Jag har nu talat med ansvariga på kommunen och de har förbjudit mig att sätta upp halsduken, säger hon och förklarar.
– Anledningen är att de har planterat blommor där, säger hon och har svårt att dölja sin besvikelse.
– Det är klart att det är tråkigt när man vill göra något. Det rör sig om att en eller två personer som skulle klä in Landskronasilhuetten i en halsduk. Vi hade ju gått försiktigt naturligtvis.

Annons
 

Nu har Inger Rosvall beslutat sig för att inte göra något annat.
– Det var ju just Landskrona som skulle kläs i halsduken. Men nu struntar jag i detta.

Läs även: 6 500 blommor stoppade halsduken

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser