Annons

Fem elitsatsande ungdomar premieras

Som en sista åtgärd beslöt igår den avgående fritidsnämnden att premiera fem talangfulla och elitsatsande idrottare. Det är Josefine Olsson, Tobias Nilsson Montler, Gabriel Berg, David Dragisic och Simon Lundmark som får vardera 7000 kronor i stipendium. Anledningen till stipendiet är att det fanns pengar över på idrottsfonden och dess styrelse beslutat att överlämna dessa till nämnden för att användas till ungdomar som gör satsningar för att nå den internationella eliten. – Genom att komplettera ur nämndens budget kunde vi glädja dessa talangfulla ungdomar, säger Birgitta Persson (M), ordförande i fritidsnämnden och menar att det är ett fåtal idrottare som har den motivation, talang och styrka som gör att de siktar på att nå den översta eliten nationellt och internationellt. – De som gör detta är värda ett stöd som stimulerar och som i någon mån kan underlätta deras satsningar. Det var en bra avslutning på mandatperiodens arbete för nämnden, anser ordföranden och menar att skulle någon av ungdomarna nå hela vägen till ett OS så skapar det också en lokal stolthet. Idrottarna har valts ut i samråd med bland annat representanter för LISA. Utdelning planeras ske vid invigningen av den nya idrottsarenan i före detta Korphallen i början av november. Kort om stipendiaterna: Josefine Olsson, Landskrona kvinnliga gymnastikförening, som tävlar i rytmisk gymnastik. Josefine deltog nyligen i VM som gick i turkiska Izmir. Hon genomförde tävlingen på ett meriterande sätt och hoppas att kunna kvalificera sig till nästa olympiska spel. Tobias Nilsson Montler, MAI, tävlar i längdhopp och är nu etablerad i den svenska eliten. Tobias placerade sig som 3:a i senior-SM och kom till final i JVM i USA och placerade sig som 8:a. Även Tobias siktar fram mot kommande internationella mästerskap. Gabriel Berg, Landskrona Taekwando akademi, tävlar i taekwando och är rankad 1a i Sverige 2013 och därigenom kvalat till Svenska Landslaget 2014. Han var uttagen för att representera Sverige på Nordiska mästerskapet 2014 på Island / Keflavik och blev tvåa. Gabriel siktar mot OS 2020. David Dragisic Landskrona Taekwando akademi, tävlar i taekwando och var rankad 1a i Sverige 2013 som senior. Har i år flera framskjutna placeringar i internationella tävlingar och satsar precis som Gabriel för att kvala till OS 2020. Simon Lundmark, Borstahusens segelsällskap, tävlar i Laser-klassen inom segling och har ett tydligt mål i att kvalificera sig till Olympiska spelen 2020. Han har haft framskjutna placeringar i flera internationella mästerskap redan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser